Без тест за работа в Кипър, ако си с трета доза ваксина

OFFNews Последна промяна на 29 декември 2021 в 11:05 583 1

Снимка Getty Images

Всички работещи в Кипър вече трябва да представят тест за коронавирус, за да влязат на работното си място. Проверките за наличието му и спазването на новия здравен протокол в компаниите започват от днес, обяви здравното министерство, цитирано от БНР.

Всички служители, които са ваксинирани с двете дози или са преболедували вируса през последните 6 месеца, трябва да представят PCR или бърз тест за коронавирус веднъж седмично.

Правителственото решение, което обхвана с тестване и тези две групи работещи, влезе в сила от 22 декември, но бе даден едноседмичен срок за получаването на новия сертификат, преди от днес да започнат масовите проверки, уточнява здравното министерство.

За неваксинираните служители остава изискването за 72-часов PCR или 48-часов бърз тест. Изключени са само получилите бустерната доза.

Ако на работно място се установи верига за предаване на коронавируса, ще бъдат проверени всички служители без изключение, посочва министерството.

Задължителното тестване на всички работещи и засиленият контрол в компаниите са част от правителствените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Днес на извънредната здравна среща за допълнителни мерки ще се обсъди и възможността за увеличаване на дистанционната работа, като тя стане задължителна за 50% от персонала във всяка фирма, при 20% от служителите според действащото постановление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови