Без телеграма за Путин. Папата ще заобиколи Русия на път за Казахстан

OFFNews 09 септември 2022 в 19:41 4925 2

Папа Франциск ще изпрати куртоазни телеграми до лидерите на държавите, над които лети, Путин не е сред тях.

Снимка Getty Images

Папа Франциск ще изпрати куртоазни телеграми до лидерите на държавите, над които лети, Путин не е сред тях.

По време на своето пътуване до Казахстан папа Франциск няма да прелети над територията на Русия. Благодарение на това ще избегне и куртоазния обичай за изпращане на телеграма до лидера на страната, над която прелита друг държавен глава. Това обяви Ватиканът на брифинг в навечерието на пътуването. Директорът на пресцентъра на Ватикана Матео Бруни не потвърди, че именно това е било решаващото за избор на маршрут, който заобикаля територията на Руската федерация.

Идния вторник главата на римокатолическата църква заминава за Казастан за участие в VII Конгрес на Световните лидери и традиционните религии. Вниманието на

Медиите привлече информацията, която Ватиканът подаде в навечерието на визитата с маршрута, по който ще пътува Светият отец. Самолетът с главата на римокатолическата църква и придружаващите го лица ще премине от Рим до Нур-Султан над териториите Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, България, Турция, Грузия и Азербайджан.

В съответствие с дипломатическия обичай лидерите на всички тези страни ще получат телеграми с поздрави от папата.

В началото на август посланикът на Украйна при Светия престол Андрий Юраш съобщи, че Франциск ще посети Украйна през септември, имаше медийни спекулации и за визита на Светия отец в Москва, но в началото на този месец от Ватикана обявиха, че пътувания до Москва и Киев не се предвиждат за момента заради здравословни проблеми на папата – усложнения след рехабилитация на коляното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

2

AAA

10.09 2022 в 00:19

От сега на татък целия свят ще заобикаля тия гюбрета ;)

-1650

1

ob1

09.09 2022 в 20:03

Ни путкин е лидер, ни раZия е държава, за какво да праща?
 
X

Да помогнем на украинските деца!