Без карантина и PCR тест за пристигащите българи в Кипър

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2021 в 12:50 927 0

Снимка pixabay

От днес за пристигащите български граждани в Кипър, отпада изискването за представяне на отрицателен PCR тест или задължителна карантина, съобщиха от МВнР. 

По информация на посолството ни в Никозия условията за влизане на български граждани в страната са следните:

  • необходима е онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy
  • в рамките на 48 часа преди планирания полет за Кипър пътуващият трябва да попълни и изпрати на кипърските власти наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр
  • да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

Въвежда се и допълнително облекчение за ваксинираните срещу COVID пътници. Те няма да бъдат поставяни под карантина дори и да са били в контакт със заразен от коронавирус. Пътуващите ще трябва да приложат копие от сертификата си за ваксинация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.

След пристигането им в Кипър, те са длъжни да спазват съответните действащи здравни протоколи.

При нужда от съдействие българските граждани в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови