Берлускони отива на избори в коалиция с крайнодесни

OFFNews 04 ноември 2017 в 11:35 2288 0

Партията на бившия министър-председател на страната Силвио Берлускони „Напред, Италия“ ще се коалира с крайнодясната „Северна лига“ и с консервативните „Братя на Италия“, за да участва на парламентарните избори, които ще се проведат следващата година, съобщи The Local, цитиран от "Фокус".

Председателите на трите партии се срещнаха в четвъртък през нощта в Сицилия, за да се споразумеят за десноцентристки съюз,наречен „Пактът аранчино“, кръстен на местен деликатес.

Берлускони вечеря с първия секретар на „Северна лига“ Матео Салвини и с председателя на „Братя за Италия“ Джорджия Мелони.

„Положихме основите на пътя към изборната победа“, заяви Берлускони пред журналисти след вечерята, продължила до един след полунощ.

Според социологическите проучвания нито една партия няма да получи мнозинство след парламентарните избори, които ще се проведат в Италия през пролетта на 2018 г. Съюзяването с Берлускони е в центъра на стратегията на „Северна лига“, за да може да разпространи влиянието си от северните части на Италия към цялата страна. Възможно е партията да премахне думата „Северна“ от името си и да излезе на изборите просто като „Лигата“.

Детайлите за „Пакта аранчино“ до момента са оскъдни. Мелони заяви, че е все още рано да се говори за кандидати или за това кой ще се кандидатира за министър-председател. „Искаме да изградим сериозна, твърда програма, а това не се прави на вечеря в 11 часа вечерта“, заяви тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!