Белият дом преди срещата Байдън - Зеленски: Войната е в нова фаза. Време е да обсъдим справедлив мир

OFFNews 21 декември 2022 в 18:19 5263 5

Володимир Зеленски в Пшемисъл

Снимка NEXTA

Володимир Зеленски се прехвърля от влак в автомобил 4х4, част от кортеж, вероятно в полския град Пшемисъл, преди полета към САЩ

"Намираме се в нова фаза на войната и това е добро време да обсъдим по-нататъшните стъпки, а също и това, което президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече справедлив мир", заяви в сряда говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби в интервю за CNN. Кърби добави при това, че в момента Русия не е заинтересована от мир.

„Президентът Джо Байдън наистина счита, че в момент, в който се доближаваме до зимата и влизаме в нова фаза на тази агресивна война на Путин, е добро време двамата лидери да седнат лице в лице и да поговорят не само за това, което Съединените щати правят сега и ще продължават да правят и в бъдеще, но също така и да работим за това, което президентът Зеленски нарече справедлив мир“, каза Кърби.

Говорителят на Съвета отбеляза, че не се съмнява в това, че руският диктатор не е заинтересован в момента от дипломация, а от „избиване на по-голям брой украински цивилни“ и унищожаване на енергетичната мрежа. „Трябва да кажем със сигурност, че ще останем концентрирани върху доставката на системи за сигурност, от които Украйна ще се нуждае“, допълни говорителят на Съвета за национана сигурност.

След като президентът Володимир Зеленски съобщи с туит, че е на път за Вашингтон Джо Байдън ретуитна и написа, че се надява, че полетът на Володимир протича добре. „Възхитен съм, че мога да те приема. Много неща за обсъждане“, написа Байдън.

По-рано днес в социалните мрежи показаха кадри, на които се вижда украинският президент докато се прехвърля на от влака в лек автомобил, който го чака на перона. Предполага се, че кадрите са заснети на железопътната гара в граничния полски град Пшемисъл, откъдето са около 90 километра до летището в Яшонка, край Жешув, където е разположен логистичен център за военната помощ за Украйна и, където, са дислоцирани американски военни. Оттам украинският лидер е отлетял за САЩ на борда на американски военен самолет. Според съобщения от американските медии визитата на Володимир Зеленски в САЩ ще трае само няколко часа през които ще се срещне с Джо Байдън и ще говори на съвместна сесия на Камарата на представителите и на Сената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

5

Johnny B Goode

21.12 2022 в 21:38

Можеш да си татуираш "самоцитираното" на з@дника отзад-напред, за да можеш да си го четеш с огледало.
Друго по-достойно място за това гениално умозаключение не ми идва наум.

345

3

Джендо Джедев

21.12 2022 в 20:52

"Войната е в нова фаза. Време е да обсъдим справедлив мир"

Именно! Което в превод е "Рашка връща заграбеното (в това число и Крим), а Украйна още 5 години няма да е в НАТО. После ще видим.". ;)

345

2

Джендо Джедев

21.12 2022 в 20:51

Веждичка,

Ти май не си прочела статията, а? Или пък не я разбра? Не е за учудване! :D

 
X

Да помогнем на украинските деца!