Белият дом обмисля вдигане на ограниченията за пътуване от Европа

OFFNews 25 ноември 2020 в 16:37 1915 0

Снимка архив

Белият дом обмисля вдигане на ограниченията за влизане в Съединените щати на хора, идващи от 26-те европейски страни от Шенгенското пространство за свободно движение, както и от Великобритания, Ирландия и Бразилия, предаде Ройтерс.

Администрацията на президента Тръмп наложи рестрикциите поради разрастващата се пандемия от коронавирус - за Европа още средата на март. 

Ограниченията важат за всички не граждани на САЩ, които са пребивавали в една от "рисковите" страни през последните 14 дни. Изключения правят здравните и хуманитарните работници, служителите от областта на националната сигурност, бизнес лидерите, учените, студентите и журналистите.

Предложението вече е получило подкрепата на работната група към Белия дом за борба с коронавируса, здравните власти и на различните федерални агенции. Доналд Тръмп все още не е взел окончателно решение.

Част от служителите на администрацията смятат, че въведените рестрикции са безсмислени, тъй като забраната за влизане в страната не важи за повечето граждани по света. Премахването на ограниченията ще помогне на американските авиокомпании, отчитащи намаляване броя на пътниците на трансграничните полети със 70%, твърдят те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови