Белият дом нарече идиот руския пилот, награден от Шойгу за инцидента с дрона

Красимир Крумов 23 март 2023 в 12:57 4019 3

Снимка ТВ Звезда

Награждаването на пилотите противоречи на първоначалните версии на Русия, че не е предприемала никакви действия срещу американския безпилотен апарат.

„Нямам представа защо наградиха за храброст пилот, който изложи себе си и имуществото на САЩ на злонамерен риск и в най-добрия случай беше просто идиот“. Така коментира награждаването на руските пилоти, участници в инцидента координаторът на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби. Руската пропаганда показа кадри от награждаването на двама пилоти от военния министър Сергей Шойгу.

Кърби нарече отличието безсмислено и припомни, че в САЩ не насърчават пилотите да се блъскат в каквито и да било препятствия.

"Не знам за никоя друга армия в света, никоя друга военновъздушна сила, която да възнагради пилот за това, че се е блъснал в дрон. Ако е храброст, тогава очевидно те имат различно разбиране за това", каза Кърби.

„Получихме команда за излитане и в състав от два екипажа изпълнихме полет за прихващане на безпилотен летящ апарат, който се движеше с цел нарушаване на държавната граница. След излитането се доближихме до този безпилотник, проведохме разпознаване и изпълнихме маневри с цел да го принудим да се откаже от изпълнението на своята задача“, разказа пред руските медии пилотът майор Василий Вавилов.

Другият пилот майор Сергей Попов в друг запис повтаря думите на Вавилов, но лъже, че не е имало контакт между руския самолет и американския дрон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

3

Nichevbu

23.03 2023 в 15:13

Утесняла му е униформата на пилота-гуцан.

Ще излезе , че са си сви*е.

1935

2

Муню

23.03 2023 в 13:29

Корегирайте си заглавите.
Не са го нарекли, констатирали са го!!!

345

1

Джендо Джедев

23.03 2023 в 13:26

Пияните и лудите Господ ги пази. А тоя идиот нищо чудно да е бил и пиян. Определено Господ го запази - цяло чудо е, че не отиде и той при дрона. Да прави курбан на тоя ден! :D А иначе в Рашка - пияни идиоти - наспорил Бог, нямат свършване. :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!