Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Беларуски активист е намерен обесен в Киев

Георги Ангелов 03 август 2021 в 10:57 3560 0

Снимка Беларускі Дом ва Украіне

Активистът Виталий Шишов, ръководител на базираната в Киев благотворителна организация "Белоруски дом в Украйна" е намерен обесен в Киев във вторник в парк близо до дома му тази сутрин. Това съобщи украинската полиция. 

По-рано днес приятелката на Шишов подава сигнал в полицията, че е изчезнал, след като не се е прибрал от сутрешното си тичане в парка.

Полицията разследва случай на убийство.

Шишов е бил намерен обесен в парк близо до улица "Бударина" в Святошинския район на украинската столица.

Полицията е образувала дело за убийството, като разследва и убийството, представено като самоубийство. Полицията търси свидетели, прави се анализ на записите от видеокамерите на мястото на инцидента и ще направи редица експертизи и следствени експерименти. На мястото на инцидента е намерен мобилният телефон на Шишов.

Украинската информационна агенция УНИАН съобщи, че сутринта на 3 август киевската полиция е помолила всички, които са познавали Виталий Шишов, да предоставят на следствието информация за последните седмици от живота му, за психическото и емоционалното му състояние и за получени заплахи.

Според беларуския център за правата на човека "Вясна" Шишов е забелязал, че е следен докато тичал в парка. 

"Белоруски дом в Украйна" помага на беларусите, избягали в Украйна, да намерят жилище под наем, да се легализират и да намерят работа, се посочва на уебсайта на организацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови