Батман раздава храна в Чили (видео)

Анонимният благодетел разнася сготвена храна на бездомните

OFFNews Последна промяна на 28 август 2020 в 15:49 2022 0

Мистериозен мъж се облича като супергерой, разхожда се из града през нощта и доставя храна на нуждаещите се в Сантяго, столицата на Чили, В репортаж на CBS News се разказва, че подобно на истински Батман, този неспящ жител на чилийската столица Сантяго предпочита да остане анонимен.

Човекът, който се нарича Batman Solidario или Батман на солидарността, купува или приготвя десетки ястия на ден. След това си слага костюма и маската на Батман и излиза в нощта с домашната си храна. Героят не само дава храна на бездомните, но и неговото облекло им доставя мигове на радост.

Много хора бяха засегнати от пандемията, а безработицата в Чили нарасна до над 12%, според Reuters.  нонимната доставка на храна е начин този човек да разпространи така необходимата радост.

„Огледайте се около вас, вижте дали можете да отделите време, храна, подслон, понякога насърчителни думи за тези, които се нуждаят от нея“, заяви анонимният герой пред Ройтерс.

Саймън Салвадор, един от тези, които получиха храната, заяви, че чувствата на Батман са чисти. „Толкова е ценно, че е от един човек на друг“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови