Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Българка загина при адското свлачище на италианския остров Иския (обновена)

OFFNews 27 ноември 2022 в 16:21 4715 0

Николинка Благова

Снимка Corriere della Sera

Corriere della Sera публикува снимка на Николинка Благова

Българка на 58 години е сред загиналите при катастрофалното свлачище на италианския остров Иския, съобщава агенция АНСА.

Италианските издания "Джорнале” и "Кориере дела сера" съобщават името на българката – Николинка Благова. Местните на остров Иския я наричат Нина.

Николинка е работила на острова преди години. Тя е била там камериерка, работила е и в ресторанти. Обичала много това място. Иначе от няколко години живеела в Германия с партньора си, с когото се запознали именно на Иския и който бил ресторантьор.

Николинка е подала документи за получаване на италианско гражданство и преди три дни се върнала в Иския, за да уреди някои финални подробности. Миналия четвъртък тя била обявена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, за да отпразнува това събитие с половинката си, но това така и не се случило.

Във фаталния ден Николинка е била на мястото на трагедията. Новината за нейното изчезване е съобщена на партньора й в Германия от неговия внук, който е адвокат на остров Иския. Иначе от първия си брак Николинка Благова имала деца и внуци в България.

Според сайта "Фанпейдж" се издирва и приятел на българката, който е неин сънародник. За него повече подробности не се съобщават.

Свлачището засегна тежко населеното място Казамичола Терме. Досега са открити пет тела на жертви.

Първо от калните маси бе извадено тялото на жена, която бе идентифицирана като 31-годишната Елеонора Сирабела. Тялото е било обезобразено и са били нужни часове за идентификацията му. После бе намерено тялото на момиченце на 5-6 годинки, след това на възрастна жена, после на младеж на около 16 години и накрая на новородено.

Осем души се издирват, сред които и две деца и двамата българи, за които се съобщава в италиански медии.

Евакуирани са 200 души. Без дом са останали около 130 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews