Българинът Даниел Чаморо е бил ранен при терористичните атаки

OFFNews 15 ноември 2015 в 21:14 5464 1

Снимка bTV

Още един българин е бил в епицентъра на събитията в Париж. Това е Даниел Чаморо, който е бил ранен при атаката в концертната зала "Батаклан", съобщава bTV.

Чаморо, който е с българско и френско гражданство, е с прострелян крак. Намира се в една от парижките болници.

32-годишният Даниел, който е професионален барабанист и вокалист, живее от бебе във Франция, макар че е роден в София. Майка му и баща му бягат от комунистическия режим у нас, а последния му престой в България е през 85-а година. 

„Половин час след началото на концерта се появиха едни хора и започнаха да стрелят като луди. Всички започнаха да залягат и да се крият, когато усетих болка в бедрото и разбрах, че съм ранен”, разказва Даниел за случилото се на концерта на Eagles of Death Metal.

По думите му е чист късмет, че се е спасил в ужасната нощ.

„Беше чист хазартен ход. Просто побягнах. Нападателите бяха четирима. Или са презареждали оръжията си в онзи момент, или просто не са ме видели. Някой крещеше, че в онзи момент са тръгнали към балконите”, допълни той.

Чаморо твърди, че тероризмът няма да промени начина му на живот и няма да го откаже да ходи на концерти. 

Вчера стана ясно, че 37-годишният Себастиян Проази, който има двойно гражданство – българско и френско, е загинал при атаката в едно от кафенетата във френската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови