Българин избяга от индонезийски затвор

OFFNews 19 юни 2017 в 10:34 15416 1

Българин избяга от индонезийски затвор

Четирима затворници, сред които и един българин, са избягали от затвор на остров Бали, Индонезия, съобщиха от местната полиция. 

Служителите на затвора констатирали липсата на затворниците, след проведената стандартна сутрешна проверка на затвора Керобокан, който се намира в столицата на Бали - Денпасар.

Пут Ика Прабава - офицер от полицейското управление в града, обясни пред местни медии, че четиримата мъже са избягали през 15-метров тунел с диаметър между 50 и 70 сантиметра, който минавал през стената на затвора и излизал на улицата. 

По информация на властите избягалите са Шон Едуард Дейвидсън, на 33 г. от Австралия; Димитър Николов Илиев, 43 г., от България; Саид Мохамед Саид, 31 години, от Индия и Тий Коко Кинг бин Тий Ким Сай на 50 г. от Малайзия.

Дейвидсън е излежавал едногодишна присъда за имиграционно престъпление, а Илиев изтърпявал наказание от седем години по обвинение за пране на пари. Саид и Кинг били осъдени на 14 и съответно седем години за престъпления, свързани с наркотици. 

Прабава съобщи, че полицията е разпратила снимките на избягалите затворници в полицейските участъци на острова.

Бягствата от затворите в Индонезия не са инцидентни. Местата за лишаване от свобода в страната са пренаселени, а финансирането за поддръжката им не достига. Най-честите присъди в Индонезия са свързани с наркоразпространението. 

Миналата седмица десетки затворници избягаха от препълнен затвор в Западна Индонезия, след като наводнения доведоха до срутване на една от стените на затвора.

Миналия месец повече от 440 затворници избягаха от препълнен затвор на остров Суматра, когато бяха пуснати от килиите си, за да вземат участие в петъчните мюсюлмански молитви. През юли 2013 г. около 240 затворника, включително няколко осъдени терористи, избягаха по време на бунт в затвора в Медан, столицата на провинция Северна Суматра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews