Българин е оцелял по чудо при рухването на моста в Генуа

OFFNews 14 август 2018 в 21:58 4712 0

Снимка twitter.com/crocerossa

Българин е оцелял по чудо при рухването на моста „Моранди“ в Генуа, съобщава регионалното издание Genova Today.

Българинът е шофьор на камион, паднал при рухването на моста. 

Нашенецът е оцелял и се е включил в спасяването на пострадалите.

Genova Today не съобщава името му. Регионалното издание пише и за хърватин, също шофьор на камион, с подобна участ на българина - оцелял по чудо и веднага оказал помощ на пострадалите.

Генералното консулство на България в Милано, в чийто консулски окръг спада Генуа, е в постоянен контакт с местните власти. При получаване на актуални данни българските дипломати ще уведомят своевременно, съобщават от външното ни министерство.

Би Би Си съобщава, че към момента има информация за 35 загинали при трагедията на моста „Моранди“. Сред жертвите е и 10-годишно дете. Ранените са най-малко 16.

Още 12 души се водят за изчезнали и се издирват под развалините. Спасителната операция продължава.

Същевременно директор на акционерното дружество Аутостраде, което отговаря за срутилата се част от платената магистрала, заяви пред Ройтерс, че не е било възможно да се предвиди срутването на "Моранди" и е прекалено рано да се установи причината.

"Срутването беше неочаквано и непредвидимо. Мостът беше под постоянно наблюдение, дори повече, отколкото предвижда законът. Нямаше никаква причина мостът да се смята за опасен", твърди Стефано Мариляни, директор на дружеството за района на Генуа.

В момента на срутването на пътя са се намирали около 30 коли и между 5 и 10 камиона.

Властите засега не разполагат с достатъчна информация, за да определят причините за катастрофата.

Във връзка с трагедията Гражданска защита на област Лигурия откри следната гореща телефонна линия - 800 640 771.

Български граждани могат да потърсят информация по случая или да подадат сигнали на телефоните на Генералното ни консулство в Милано: +39 028 49 42 941 и +39 933 37 82 60 43 (в извънработно време).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови