България спира визите за руснаците с имоти у нас и за туристите от Русия

Красимир Крумов 05 август 2022 в 20:46 31515 13

Издаването на визи е спряно временно заради намаления персонал, съобщават от АТОР

Снимка Пора отдохнуть

Издаването на визи е спряно временно заради намаления персонал, съобщават от АТОР

България спира приемането на документи за туристически визи за граждани на Русия, съобщи РИА Новости, с позоваване на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР). Мярката се отнася както за туристите, така и за собствениците на имоти в България.

„Според туроператорите, българското консулство в Москва ги е уведомило за временното преустановяване на приема на документи за туристически визи, както и за визи за собствениците на имоти „предвид възникналата извънредна ситуация“, се казва в съобщението на дипломатическото ни представителство.

От консулството ни в Москва са обяснили на руснаците, че причината за спирането на визите е обявяването на 5 август за персона нон грата на 14 служители на дипломатическите мисии и консулските служби на България в Русия .

„Тази стъпка от руска страна е отговор на решението на българските власти да експулсират от страната 70 руски дипломати и технически служители на руските дипломатически ведомства, включително руските генерални консули във Варна и Русе“, коментират от АТОР.

От асоциацията уточниха още, че поради липса на служители консулската служба на руското посолство в България и генералното консулство във Варна частично са преустановили работата си. Освен това Генералното консулство на Русия в Русе преустанови работа. Временно е затворено и Генералното консулство на България в Екатеринбург .

Асоциацията отбелязва, че не е известно колко дълго ще продължи паузата в процеса на издаване на виза. „Източници на вестник АТОР съобщават, че българската страна ще търси възможности да поднови издаването на визи в Русия.“ – допълват от Атор.

По-рано днес руското външно министерство уведоми българския посланик Атанас Кръстин за отговора на Москва за ограниченията върху работата на руските дипломатически институции в България. 14 служители на посолството и консулските служби на България в Русия са обявени за "персона нон грата". Преди това София съобщи наложи подобни мерки срещу 70 служители на руски задгранични институции, на които българските власти приписват работа за спецслужбите под прикритието на дипломатическа дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

13

офф бее

06.08 2022 в 11:36

Дух-менте, вярваш ли, че САЩ искат да превземат русия? Каквито и ресурси да има!
САЩ имат толкова собствени проблеми, за чий им е да се грижат за 140 000 000 въоръжени, алкохолизирани, мързеливи, вмирисани, истерични, крадливи и вкиснати ватенки...?!
"Как може нормален човек" да си го помисли изобщо това...
"Умът ми не го побира"

1036

12

Tito13

06.08 2022 в 11:21

Вън червените рашисти

1036

11

Tito13

06.08 2022 в 11:20

Всички руснаци под земята а джуджето в клетка

810

10

Оригинална кратуно спиртосана."Преврат в Киев да дестабилизира Русия " руслямска повръщня мисловна, преглъщана на едри глътки от де що има тъпоглави петоколонници, четирихилядници и редови полезни идиоти!


-403

9

spirit оригиналът

06.08 2022 в 06:58

Помня много добре едно интервю на Кондолиза Райс, ключов секретар на Буш по сигурността (и отлична професионална пианистка) няколко месеца след 11/09, 2001 г. Тогава тя каза, че един от първите лидери на когото са се обадили е бил Путин и му благодари за неговата безусловна подкрепа срещу терористите. Не само вербална.

12 години по-късно САЩ организираха преврат в Киев, за да дестабилизират Путин и Русия и да сложат ръка върху нейните ресурси.

Как може нормален човек да упреква Русия, че защитава себе си? След всички факти, които са известни, стига да се осведоми за тях? Умът ми не го побира.

Позицията срещу Путин е не само несправедлива, но и аморална. Няма да спра да го повтарям. Тя е и оценка за качеството на личните ми приятели. Вижда се какво струват като хора. Няма да ги обичам по-малко заради Путин, но знам колко тежат откъм ум и морал.

4736

8

Того

06.08 2022 в 05:27

"България спира визите за руснаци", една наистина добра новина.

-7325

7

Какво са ви виновни обикновенните хора, изроди.

2051

6

Propaganda

05.08 2022 в 22:56

Срамно е, че за това българоугодно дело ни трябваха 6 месеца.

Раските твари от март няма какво да търсят в ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!!!

Имотите им защо още не са конфискувани в полза на България? Толкова ли не можем да им спретнем на раските псета едно законче там за какви чужди агенти бяха?!?

1236

5

БотоксПутю

05.08 2022 в 22:25

Защо България не ни изпрати досега допълнително 56 дипломата, та да отговорим реципрочно със 70? Уж сме братушки? Направихте ни за резил пред света..

-60

4

офф бее

05.08 2022 в 21:50

Чудесно! Това ме изпълва със задоволство и удовлетворение!