Българи са разследвани за трафик на нелегални мигранти в Хърватия

OFFNews 17 август 2023 в 10:35 579 0

Полицейкса кола

Снимка БТА/АП

Хърватската полиция разследва общо 11 души за нелегален трафик на 117 мигранти

Хърватската полиция разследва общо 11 души за нелегален трафик на 117 мигранти в Карловачка област, Хърватия. Властите съобщават, че става въпрос за шест отделни случая от миналия четвъртък до понеделник. Сред заподозрените има и българи, предаде БТА.  

Автомобил с българска регистрация, управляван от 60-годишен българин, е спрян за проверка от служители на полицията в град Слун, Централна Хърватия. Той е превозвал 6 чуждестранни граждани. По време на  разследването е установено, че два дни по-рано 56-годишен нашенец е помогнал на чуждестранните граждани да преминат хърватската граница незаконно.

В същия ден, близо до границата с Босна и Херцеговина, полицейски служители в Цетинград са спрели две коли с румънска регистрация. В едната от тях са били превозвани осем чужденци, кото също са преминали границата незаконно.  Автомобилът е бил управляван от 38-годишен румънски гражданин.

В събота полицията в Цетинград отново се натъква на петима нелегални мигранти, превозвани в автомобил с регистрация от Босна и Херцеговина, управляван от 36-годишен гражданин на страната. Един от мигрантите бил скрит в багажника.  

В неделя в два в Слун и в Карловац са заловени 10 чуждестранни граждани. Четирима от тях са превозвани в автомобил с полска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от Казахстан, а в автомобил със загребска регистрация, управляван от 38-годишен хърватски гражданин, са открити шестима нелегални мигранти.

При гранична проверка в понеделник са открити 87 нелегални мигранти в товарен автомобил, управляван от 57-годишен гражданин на Босна и Херцеговина.

От полицейското управление в Карловац посочват, че петима мигранти са „изразили намерение да кандидатстват за международна закрила“, а останалите са получили отказ от влизане в Хърватия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!