Байдън за Путин: Този луд к*** син

Това вероятно е някакъв опит на Байдън да изглежда като холивудски каубой, реагираха в Кремъл

OFFNews 22 февруари 2024 в 07:22 8355 6

Джо Байдън

Снимка БТА/АП

Джо Байдън държи реч в градската библиотека на Кълвър, щата Калифорния

Американският президент Джо Байдън е нарекъл руския държавен глава Владимир Путин "луд кучи син" (в оригинал crazy SOB, абревиатурата, използвана от Байдън - бел. ред.) по време на прием в Сан Франциско, щата Калифорния, за набиране на средства за предизборната си кампания, предаде Ройтерс.

Байдън е предупредил, че винаги съществува ядрена заплаха, но значимата заплаха за човечеството си остава климатът.

Това е последната екзистенциална заплаха - климатът. Ние имаме един луд кучи син като този човек Путин и други и винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт. Но съществената заплаха за човечеството е климатът, е заявил американският президент в тесен кръг от финансови благодетели според Ройтерс.

Агенцията припомня, че Байдън не за първи път нарича някого "кучи син". През януари 2022 г. той е бил хванат да употребява обидния израз по адрес на репортер за Белия дом на телевизия "Фокс нюз".

В началото на тази информация Ройтерс прави изричната уговорка, че в нея може да има съдържание, което би обидило някои читатели. Байдън е претендент за президентската номинация на Демократическата партия за изборите през ноември тази година.

В отговор от Кремъл заявиха, че думите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои", предаде Ройтерс.

"Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Но това унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

"Това е позор за самата страна, говоря за САЩ", допълни той.

По думите на Песков изказването на Байдън "вероятно е някакъв опит да изглежда като холивудски каубой. Но, честно казано, не мисля, че е възможно".

"Господин Путин казвал ли е някога дори една обидна дума по Ваш адрес? Такова нещо никога не се е случвало. Затова смятам, че използването на подобна лексика унижава достойнството на самата Америка", коментира Песков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

6

781000

22.02 2024 в 21:33

@Джендо виждал ли си на какво приличат напоследък американските градове ? Републиканците имат поставено условие, защо не го изпълни, като толкова много обича Украйна ? Защото много повече от Украйна го интересува собственото му преизбиране, което няма как да се случи ако имигрантите в swing states не отидат да гласуват. Ей за това границата с Мексико ще прилича на ивицата Газа, а оръжие за Украйна ще има, ама друг път !

345

5

Джендо Джедев

22.02 2024 в 09:03

781000,

За оръжието питай републиканците. Заради тях вече няколко месеца няма доставки.

500

4

781000

22.02 2024 в 08:30

И какво от това ? В Украйна чакат оръжие, а не приказки !!

1005

3

ПР

22.02 2024 в 08:21

Доста меко го е нарекъл.Чак дипломатично.
Ако украинците днес видят Захарова на 5 водки,да лети на метла,да знаят,че не е "Шахед".Просто ще беснее поне 36 часа.

400

2

демотиватор

22.02 2024 в 08:21

... така че, мистър Байдън, дай (най-сетне) ракетите (300-км ATACMS) на украинците, както и некой-друг Абрамс (версията с по-яката броня) от тия ~4000 дет са ти на склад, както и останалото което ти искат че да победят по-бързо, а на Хуйло Путин прати памперси (голям семеен пакет) за хуманитарна помощ (ジ) ✊

345

1

Джендо Джедев

22.02 2024 в 07:39

Дори само заради това дедекът е класи над Моркова.
 
X

Да помогнем на украинските деца!