Байдън: Свалянето на балона няма да влоши отношенията между САЩ и Китай

OFFNews 07 февруари 2023 в 07:44 1726 7

Джо Байдън

Снимка БТА/АП

Джо Байдън, президент на САЩ

Свалянето на китайския балон за наблюдение няма да влоши отношенията между Вашингтон и Пекин. Това прогнозира американският президент Джо Байдън, цитиран от световните агенции.

Той уточни, че властите в Китай са били наясно с плановете на САЩ да неутрализират съоръжението, след като навлезе над американска територия.

В района на Южна Каролина, властите продължават да издирват останките от балона, като надеждата е да получат повече информация за китайските разузнавателни технологии.

Заради ситуацията американският държавен секретар Антъни Блинкън отмени посещението си в Пекин. А Китай определи действията на Вашингтон като „пресилена реакция”.

Нашият подход към Китай е напълно прозрачен, бяхме пределно ясни за това – той ще продължи да бъде спокоен, решителен и практичен. Всичко това няма да промени начина, по който ще продължим отношенията си с Пекин, както и нашите дипломатически разговори с тях след създалата се ситуация. Президентът Байдън беше много ясен – ще продължим да сме отворени към комуникация. От Китай зависи да покаже доколко наистина е отговорната страна, каквато твърди, че е, заяви Карин-Жан Пиер, говорител на Белия дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

7

ob1

07.02 2023 в 16:07

Това унижение само руZнацитата и подопечните им мурзилки го виждат. веждата е и двете, де, та затова му се привижда огромно унижение

345

6

Джендо Джедев

07.02 2023 в 14:36

Веждичка,

Кои са тия "цял свят", ти и още един файтон мурзилки ли?

Погледна ли картата или още се чудиш Южна Каролина "Океан" ли е, не е ли? :D

345

4

Джендо Джедев

07.02 2023 в 08:58

Веждичка,

Аз пък не знаех, че си толкова прост. Че си прост знаех, ама не че си ТОЛКОВА прост. Я виж картата. После прочети пак къде ТОЧНО е свален балонът. ВНИМАТЕЛНО. И БАВНО! :D

И в случая "океан" трябва да се напише с малка буква. Ма учете го тоя български правопис, бе! :D

-1655

3

ob1

07.02 2023 в 08:58

В Поварово като си нямал google earth нямаше ли поне атлас? Въпросният щат е на брега на Атлантическия океан, а прословутият несваляем балон се плацика във въпросния океан.

345

1

Джендо Джедев

07.02 2023 в 07:55

"Китай определи действията на Вашингтон като „пресилена реакция”

Хахахахахахахаха!
 
X

Подкастът на OFFNews