Байдън: Следващият президентски дебат трябва да бъде отменен, ако Тръмп все още е заразен с COVID-19

OFFNews 07 октомври 2020 в 09:36 1742 0

Снимка facebook.com/joebiden

Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън, заяви във вторник, че насроченият за 15 октомври дебат трябва да бъде отменен, ако Тръмп все още е носител на коронавируса, предаде Ройтерс. 

Байдън е категоричен, че планираният за следващата седмица словесен сблъсък в Маями трябва да се проведе само при стриктни противоепидемични мерки.

"Ако той (Тръмп) все още има COVID-19, ние не трябва да дебатираме", заяви кандидатът на демократите след края на кампанията в Пенсилвания. 

Не съм сигурен на какво е способен президентът Тръмп сега. Не знам какво е здравословното му състояние. Нямам търпение да поспоря с него, но първо се надявам всички протоколи да бъдат спазени", добави той. 

В отговор на Байдън говорителят на кампанията на Тръмп - Тим Мъртоу, заяви: "Президентът Тръмп ще оздравее и ще бъде там. Байдън няма да се измъкне от този дебат, а неговите защитници в медиите няма да могат да го покрият."

В петък, миналата седмица, Тръмп даде положителна проба за коронавирус, след което беше приет в болница. Въпреки препоръките на лекарите да остане да се лекува, още в понеделник президентът се завърна в Белия дом. 

Карантината за заразени от коронавирус е 14 дни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови