Байдън се разгневи на Международния наказателен съд: Касапите от Хамас трябва да бъдат победени

OFFNews 21 май 2024 в 08:59 2747 4

Джо
Джо Байдън.

Президентът на САЩ Джо Байдън реагира остро на факта, че Международният наказателен съд в Хага иска да арестува израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

Американските власти не смятат случващото се в Газа за геноцид, заяви държавният глава на събитие в Белия дом, посветено на Месеца на еврейското наследство в Америка, съобщава Ройтерс. Американският лидер подчерта, че подкрепата на американските власти за сигурността на Израел е "желязна".

"Ние сме заедно с Израел, за да отстраним Синвар (лидерът на ислямисткото палестинско движение Хамас Яхия Синвар, - бел. ред.) и останалите касапи от Хамас. Искаме Хамас да бъде победен. Работим с Израел, за да се случи това", заяви Байдън.

На 7 октомври миналата година бойци на Хамас атакуваха южната част на Израел, като стреляха по хора и взеха заложници. Беше съобщено, че жертвите са над 1000, а стотици са взети в плен. След това израелските власти решиха да проведат сухопътна операция в ивицата Газа.

На 20 май стана ясно, че прокурор от МНС поиска заповеди за арест на Бенямин Нетаняху, израелския министър на отбраната Йоав Галант и лидерите на Хамас. Израелските официални лица, по-специално, са обвинени в използването на глада като метод за водене на война.

Конгресът на САЩ обмисля да наложи санкции срещу Международния наказателен съд. Щатите и Израел не са членове на Международния наказателен съд.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    318

    4

    Valioka

    21.05 2024 в 13:08

    nms, ти къде живееш? За каква пропаганда говориш, за избитите и изнасилени от Хамас мъже, жени, старци, деца и бебета ли? Кой ги накара да го правят това зверство? Ти наясно ли си какво е пропаганда? Пропаганда е твърдението на рассия, че в Киев има нацистки режим. А, и да не пропусна - какво каза Китай в началото на инвазията в Украйна: ама как така малка държава ще има собствено мнение, не бива, рассия е много голяма държава.... Е, и аз ти го повтарям сега - на който му стиска нека се дръвчи на Щатите...

    -885

    3

    nms

    21.05 2024 в 12:01

    Когато насъсквате и леете уоки либерална пропаганда срещу други е добре, ама когато пропагандното оръжие се обърне срещу вас вече не е толкова добре а?

    2550

    2

    alfakentavur

    21.05 2024 в 10:52

    Повечето, които го обвиняват в сенилност, са русороби и тръмпанари.

    875

    1

    Constanza

    21.05 2024 в 09:07

    Обвиняват го в сенилност, а преценката му е безупречна.

     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх