Байдън номинира транссексуална за зам.-министър на здравеопазването на САЩ

OFFNews 19 януари 2021 в 21:52 18496 1

Снимка wikimedia

Доктор Рейчъл Ливайн, директор на службата по здравеопазване на щата Пенсилвания, ще е първата транссексуална служителка на ключов пост във федералното правителство на САЩ, ако Сенатът одобри номинацията й.

Избраният президент на САЩ Джо Байдън обяви днес, че номинира Рейчъл Ливайн за заместник-министър на здравеопазването, предаде Асошиейтед прес.

64-годишната Ливайн, която е педиатър и университетски преподавател, беше назначена за директор на службата по здравеопазване на Пенсилвания от губернатора от Демократическата партия Том Улф през 2017 г.

Тя няколко пъти получи подкрепата и на контролирания от републиканците Сенат на щата. Имаше и ключова роля в борбата срещу коронавируса в Пенсилвания.

Д-р Рейчъл Ливайн ще осигури стабилно лидерство и ключови познания, от които се нуждаем, за да преминем през тази пандемия - независимо от нашия адрес, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане - и ще отговори на здравни нужди на страната ни в този важен момент, а и след него, аргументира се Байдън.

Тя е исторически и дълбоко компетентен избор, в подкрепа на нашата администрация в сферата на здравеопазването, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови