Байдън иска милиони добре платени работни места и минимално заплащане от $15 на час

OFFNews 17 ноември 2020 в 09:52 3423 1

Новоизбраният американски президент Джо Байдън повтори основните си цели в предизборната си кампания - създаване на "милиони работни места" и "минимална работна заплата от 15 долара на час", предаде "Франс прес", цитирана от БНР. 

Той подчерта необходимостта от незабавна подкрепа за икономиката, която продължава да е отслабена заради пандемията.

Изявлението на Байдън, чиято победа на президентските избори все още не е призната от президента републиканец Доналд Тръмп, дойде след виртуална среща със синдикални лидери и шефове на големи компании в Уилмингтън, щата Делауер.

Това е и първото му изказване по икономически въпроси, което е един от неговите приоритети наред с борбата срещу коронавирусната пандемия, климатичните промени и расизма. 

"Ние обсъдихме възможността да бъдем по-силни (икономически - б.р.), по-устойчиви, отколкото бяхме преди пандемията", каза още Байдън.

Според него задължителното условие за икономическо възстановяване е контролирането на коронавируса.

Той изтъкна, че Конгресът трябва "в най-скоро време" да гласува план за "незабавно подпомагане" на икономиката.

"Нашият план е да създадем милиони добре платени работни места в производствената индустрия - като автомобили, продукти, технологии, от които ще се нуждаем в бъдеще, за да бъдем конкурентни с останалия свят", заяви Байдън.

"Ние ще купуваме американски стоки", добави той.

Байдън заяви, че ако Тръмп и администрацията му отказват да се координират с екипа на демократите и не осигурят преход в предаването на властта, то "много хора може да умрат" заради коронавируса, предаде Би Би Си.  

Той посочи, че действащата американска администрация трябва незабавно да предостави на екипа му плановете за разпространението на ваксината срещу новия коронавирус сред населението. "Колкото по-рано получим достъп до плановете на администрацията за разпространението на ваксината, толкова по-плавно ще премине предаването на властта", подчерта Байдън.

"Ако трябва да чакаме до 20 януари (когато ще встъпи в длъжност новият президент - б.р.), за да започнем да планираме, това ще ни загуби месец-месец и половина", заяви той. 

Според него е изключително важно двете администрации да се координират сега или колкото се може по-скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

1

Sashkavas

17.11 2020 в 10:23

Те комунистите все това искат, но после се оказва, че тая работа не е като оная работа, бюджета е продънен, работните места са по-малко от преди, но правилните хора, фондации и синчета са направили гуша.
 
X

Да помогнем на украинските деца!