Байдън е сигурен, че скоро ще се срещне с Путин

OFFNews 08 май 2021 в 12:14 1723 1

Президентът на САЩ Джо Байдън е сигурен, че скоро ще се срещне с руския си колега Владимир Путин, предаде Ройтерс. 

Байдън заяви пред репортери в Белия дом, че иска да се срещне с Путин въпреки натрупването на руски военни сили в близост до Украйна. "Това не оказва влияние върху желанието ми да имаме среща на четири очи", каза той.

Относно среща между двамата през юни американският президент обясни, че е сигурен в нея, "но сега няма конкретно време или място, работим по това".

Байдън ще посети срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Англия, която е от 11 до 13 юни, след което ще замине за Брюксел, за да се срещне с лидерите от Европейския съюз и да присъства на 14 юни на среща на върха на НАТО. 

Руската страна продължава да анализира ситуацията относно възможността за провеждане на среща на върха между лидерите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън, обяви прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков, веднага след новите изявления на Байдън. "Продължаваме да анализираме ситуацията", заяви говорител на Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

08.05 2021 в 13:25

Сънливият Джо не мога да преценя дали му трака дюшемето, или някакви гласове в слушалката му диктуват неща, които не само не разбира, но и го правят смешен...Не е лесно да си американец сега, целият свят им се смее...то крака на чернокожи целуваха, то джендър министри назначаваха, то се "борят за свободата на Навални" и някакви "правила", при условие, че виждаме Асанж, Сноудън, золумите на "партньорите" в Залива...срам, срааам!