Бабченко се оказа жив, убийството е било инсценировка на спецслужбите (обновена, видео)

OFFNews 30 май 2018 в 17:37 18378 5

Снимка Reuters

Руският журналист Аркадий Бабченко се оказа жив. Той говори днес пред журналисти, след като вчера беше съобщено, че е застрелян пред дома му в Киев. 

Убийството му е било инсценировка на украинските служби, за да бъде разкрит и задържан поръчителят на покушението срещу него. 

Службите разбрали, че Бабченко "е поръчан" преди три месеца, а на него му съобщили преди месец за спецоперацията и в продължение на месец работили заедно.  

Самата операция е подготвяна в продължение на около два месеца. 

Бабченко днес заяви, че за убийството му са платени 40 000 долара - 30 000 за изпълнителя и 10 000 за организатора на мократа поръчка.

Поръчителите са дали снимката му, която се намира в паспорта му. 

Тази снимка я има само в паспорта ми, това е снимка, която присъства само там, коментира Бабченко, като подчерта, че според него това говори, че поръчката идва от Русия и по-точно от държавни служби, защото само спецслужбите биха могли да се доберат до тази информация.

Журналистът благодари на спецслужбите и се извини за шока, който е причинил на всички с "новината". От думите му стана ясно, че за инсценировката не са знаели нито жена му, нито приятелите му. 

Шефът на Службата за сигурност на Украйна Василий Грицак съобщи, че преди три часа в Киев е задържан организаторът на убийството. Грицак го представи само като Г.

Самият изпълнител на покушението, който е получил в аванс 15 000 долара, в момента е свидетел по делото. Оказва се, че той е част от "оперативната комбинация" на украинското разузнаване.

Грицак твърди, че Г. е имал задача от руските спецслужби да организира убийството - в това число да наеме и изпълнител на мократа поръчка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

3

HristoSliven

30.05 2018 в 20:34

Защо "минуси" на Сотко?! Това което каза, и по предната статия, не е ли истина?
Ей, шиба..ци, вече ни писва от номерата вИ. И този сайт, както и дир..ка на станишевица дълбае дъното.