Австрия въвежда задължителна ваксинация

OFFNews 20 януари 2022 в 21:41 3302 4

Снимка Архив

Долната камара на австрийския парламент (Националният съвет) одобри законопроекта за задължителна ваксинация срещу COVID-19, предадоха световните агенции.

Текстът беше одобрен с голямо мнозинство, въпреки че среща голяма опозиция сред австрийката общественост и поражда протести.

Задължителната ваксинация ще влезе в сила на 4 февруари.

Австрия стана първата страна в Европейския съюз, която предприема подобна мярка, предаде БТА.

Законопроектът бе подкрепен от консерваторите, зелените, социалдемократите и либералите, а срещу него се обявиха противниците на ваксинацията от крайнодясната Австрийска партия на свободата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1400

4

nijluz

21.01 2022 в 11:23

Руските лайнометки пак получиха копейките и се активизираха във форума!

3767

1

Име на профила

20.01 2022 в 22:42

За протокола, аз съм доброволно ваксиниран, недоброволно изкарал, виждам смисъла от зелен сертификат, но категорично не одобрявам начина, по който той беше въведен и (не!) се спазва в България.

Казвайки това, аз се доверявам на ваксините, обаче заклеймяват Австрия. Не се прави така, особено в уж цивилизована държава. Не се кефя и на Обединенто Кралство, те пък се вкараха в другата крайност. Крайностите водят до войни, бедност, болести, смърт. Не в този ред. До нищо добро.

Единственото позитивно е - Лондон в едната крайност, Виена в другата. Айде да гледаме сеир и да си сверим бележките след пест месеца.