Австрия настоява за нов график за разширяването на Шенген с България и Румъния догодина

OFFNews 07 декември 2022 в 21:32 3817 3

Карл Нехамер

Снимка Die Volkspartei - пресцентър

Карл Нехамер

Австрия има проблем с имиграцията и австрийското министерство на вътрешните работи иска нов график за присъединяване на Румъния и България към Шенген през пролетта.

Това е заявил австрийският канцлер Карл Нехамер след среща във Виена с председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер, съобщава румънската телевизия Digi24.

Нехамер е избегнал да каже как ще гласува утре австрийският представител в Съвета по правосъдие и вътрешни работи.

"Проблемът в Австрия е, че имаме повече от 75 000 мигранти, които не са регистрирани никъде. Границите на ЕС не работят. Това са фактите. Това не е политическа, партийна дискусия, а дискусия върху факти“ - това е заявил Нехамер, цитиран от Digi24.

Австрийският канцлер е посочил още, че кандидатурите за членство в Шенген на Румъния и България няма да бъдат разделени и че гласуването за тях ще бъде общо.

Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще обсъди и гласува утре две предложения за разширяване на Шенгенското пространство.

Първото предложение е за приемането на България и Румъния, а второто - за Хърватия, сочи дневният ред на заседанието. Решението се взема с единодушие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1930

3

Муню

08.12 2022 в 09:08

Нито България, нито Румъния имат граница с Австрия.
Този няма да е зле да погледне някой глобус.

910

2

бай Падежко

08.12 2022 в 06:45

То си е казано и написано. При минаването на авструйска граница лъсва голата истина, че близо половината мигранти, прз България не са били регистрирани от емиграционните служби на България. Основателно се съмняват, че извозването им с автобуси (за които четем всеки ден) е с протекция от КОЙ.

2905

1

sparebits

08.12 2022 в 06:09

Също е добре да бъде обяснено как бежанците пристигат в Австрия преминавайки само българска и румънска граница, без да преминават австрийска...