Quantcast

Австралийските власти уловиха 172 акули заради скорошни нападения над хора

OFFNews Последна промяна на 07 май 2014 в 13:54 3249 4

Снимка AP

Австралийското правителство улови над 170 акули заради скорошни нападения над хора

172 акули са били заловени край западните брегове на Австралия, след като 6 души загинаха при атака на акули, съобщи Би Би Си.

Австралийските власти са поставили специални съоръжения по западните брегове на страната между януари и април. До момента са уловени над 170 акули, като 50 от най-големите са били убити.

Сред заловените акули обаче няма големи бели акули, каквито се смята, че са нападнали и убили хората.

Според австралийските власти обаче поставените около бреговете съоръжения дава увереност на плажуващите. Затова се очаква програмата, която до момента беше експериментална, да продължи още три години.

Мисля, че програмата действа много добре, като защитава хората, които плуват в тези популярни места, заяви министъра по рибарството на Западна Австралия Кен Бейстън.

Въпреки че никога няма да разберем дали някоя от уловените акули е нападнала човек, това правителство винаги поставя на първо място човешкия живот, допълни Бейстън.

Екозащитниците обаче са категорични, че залавянето на акулите не е разрешението на проблема, тъй като ще разруши крехката екосистема в океана.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2014 в 17:27

ДО №03

Да затворим плажовете, да не излизаме на улиците щото има улични кучета и може да ни нахапят, да слагаме GPS предаватели на мечките и да и ги избягвяме ...

Що не вземем въобще да се изселим от Земята ...

08.05 2014 в 16:25

Здравейте, аз съм една акула и искам да се обърна към човечеството с молбата да спре да унищожава природата която му дава живот. Да спре да отравя водите ни с олово, живак, пластмаса, петролни отпадъци, лайна и каквото се сетиш още. Да спре да избива храната ни поголовно по най-варваския начин заедно с нейния хабитат, оставяйки след себе си пустинни области по морското дъно за десетки години, лишени от всякакъв живот. Във водите ни плуват острови от тонове отпадъци с размерите на половин континент Европа. Защото човек не е Господ и никога няма да бъде и докато живее на земята ще бъде зависим от въздуха който диша, храната която яде и водата която пие. А тези които след всичко казано дотук продължават да са скептици да опитат да задържат дъха си за 5 минути, да се лишат от храна за 1 седмица или от вода за 4 дена. Най-голямата заплаха за хората не са акулите, а самите хора.

07.05 2014 в 17:48

Това изказване "Мисля, че програмата действа много добре, като защитава хората, които плуват в тези популярни места", както и това "Въпреки че никога няма да разберем дали някоя от уловените акули е нападнала човек, това правителство винаги поставя на първо място човешкия живот" ми звучи, като един соц. клип от 50-те години на миналият век, Соц. трактор минава през малко по-голям храст докато говорителят произнася "Войната с природата ще бъде спечелена по безкомпромисен начин" или нещо от сорта....

Много тъжно и още по-жалко, че това са хора които претендират да се наричат модерни.

07.05 2014 в 16:16

Вместо да затворят плажовете, докато акулите се преместят, те са убили 172 аклули. Техната мама... Баси лигните