Авиокомпанията Lufthansa преустановява полетите си до Техеран

Мая Младенова 11 април 2024 в 12:49 1502 0

Самолети на Луфтханза

Снимка БТА/ АП

Германската авиокомпанията Lufthansa съобщи, че е преустановила временно полетите си до Техеран, Иран. Причината е актуалната ситуацията в Близкия изток и очаквания евентуален ирански отговор за предполагаемия израелски въздушен удар по иранското посолство в Сирия, съобщава "Ройтерс".

Иранската информационна агенция "Мехр" разпали напрежението, като публикува арабски доклад в мрежата "X" , в който се казва, че цялото въздушно пространство над Техеран е затворено за военни учения. След това агенцията премахна съобщението и отрече публикацията на такава новина.

"Непрекъснато следим ситуацията в Близкия изток и поддържаме контакт с властите. Безопасността на нашите пътници и членове на екипажа е основен приоритет на Lufthansa", заявява говорителят на компанията пред "Ройтерс."

Lufthansa и дъщерната ѝ компания Austrian Airlines са единствените западни превозвачи, които извършват международни полети до Техеран. Други международни авиокомпании, които извършват полети до Техеран, не са направили изявление по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки