Авиокомпания забрави 55 пътници на пистата, самолетът излетя без тях

OFFNews 10 януари 2023 в 16:09 3749 0

Гоу фърст
Авиационният регулаторен орган в Индия поиска от местната авиокомпания "Гоу фърст" (Go First) да даде обяснения как повече от 50 пътници са били забравени в автобус на пистата в Бангалор и самолетът, на който трябвало да се качат, излетял без тях към Делхи

Авиационният регулаторен орган в Индия поиска от местната авиокомпания "Гоу фърст" (Go First) да даде обяснения как повече от 50 пътници са били забравени в автобус на пистата в Бангалор и самолетът, на който трябвало да се качат, излетял без тях към Делхи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

55 пасажери се оказали блокирани в автобус рано сутринта вчера, след като самолетът им излетял без тях заради недоразумение между наземните служители и екипажа, съобщи телевизия Ен Ди Ти Ви (NDTV). Всички пътници имали редовни бордни карти и багажът им бил натоварен на самолета.

Говорител на авиокомпанията каза, че инцидентът се разследва. 53 пътници били качени на по-късен полет на друга авиокомпания, а двама предпочели да им бъдат възстановени парите, уточни той.

Пътниците били изпратени на следващ полет към Делхи с около четири часа закъснение, съобщи в. "Таймс ъв Индия". По информация на изданието те били върнати обратно в терминала, били им издадени нови бордни карти и се наложило отново да преминат проверка за сигурност.

Наскоро излязоха наяве поредица от жалби срещу индийски авиокомпании, включително оплакване, че екипажът на самолет не се е справил с пиян пътник, който уринирал върху седящия до него човек по време на полет от Делхи към Ню Йорк на "Еър Индия" (Air India).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови