Авария в московското метро, 20 загинали и над 160 пострадали (видео)

OFFNews 15 юли 2014 в 10:11 5084 2

Снимка ИТАРР-ТАСС

Най-малко 20 души са загинали, а над 160 души са ранени при инцидент в московското метро тази сутрин. По първоначална информация са дерайлирали три вагона. Аварията е станала в час пик - малко преди 9 ч.

Спасители евакуират пътниците от композицията, съобщи московската милиция, цитирана от руските медии. По всяка вероятност броят на пострадалите ще се окаже по-голям, посочиха властите.

По предварителни данни в тунела има и тежко пострадали. На място са изпратени лекарски екипи и служители с носилки, както и хидравлична техника, с която при нужда да се вадят пострадалите от мотрисата.

Причина за аварията е рязко удряне на спирачки в отсечката между метростанции "Парк на Победата" и "Булевард "Славянски", съобщи пресцентърът на московското управление на Министерството на извънредните ситуации. За късмет на хората мотрисите не са се преобърнали.

Заради рязко понижаване на напрежението се е задействала системата за сигнализация в метрото, което е станало причина за рязко спиране на влака, обясниха от московското управление на министерството. 

Около "Парка на Победата" в момента работят около 50 екипа на бърза помощ и медицински въртолети.

Над 120 души са приети за лечение в болници в Москва. От тях 24 души са в тежко състояние, като се е наложило да бъдат транспортирани с хеликоптер. Сред пострадалите няма чужденци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!