Атака срещу авиобаза на руската армия край Севастопол, унищожен е хеликоптер Ми-8

OFFNews 20 май 2023 в 18:48 3422 2

Снимка

Хеликоптер от състава на 318-и авиационен полк на руската армия е бил унищожен при експлозия в руската авиобаза „Кача“ в анексирания Крим близо до Севастопол, съобщи РБК-Украйна с позоваване на източници от ураинското разузнаване. Летище „Кача“ е база на 318 отделен смесен авиационен полк, напомня изданието.

„Във временно окупирания Крим се разнесе пореден взрив. В резултат на експлозия около 1 часа през нощта военен хеликоптер Ми-8 от състава на 318-и полк беше поразен и изведен от строя“, съобщава източникът на РБК-Украйна.

Окупационните власти на Крим и руските информационни канали все още не са коментирали взрива в „Кача“.
РБК-Украйна припомня, че временно анексираният Крим е от голямо стратегическо значение за руската армия. Сега той се използва като военна база и полигон за учения и тренировки, както и база за провеждане на активната военна операция срещу Украйна.

Освен това руснаците държат в района и военните си кораби, които използват за атака срещу украински цели. Въз основа на сателитни снимки и данни на украинското разузнаване може да се направи извод, че руските войски активно се подготвят за защита на Крим, като са изкопали километри окопи и траншеи. Напоследък в Крим зачестиха експлозиите, които се случват по жп линиите или на места, където са съсредоточени военна техника и боеприпаси на окупаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Д-р Мазникуров

20.05 2023 в 22:42

Забелязахте ли, че когато Пусьо, в пристъп на отчаяние започна да реве че вече, нямало начин, просто вадел ядрените оръжия в Украйна - задето лошите западняци им дали снаряди с обеднен уран (които почти нищо общо нямат с ядрените оръжия впрочем), изведнъж млъкна по темата и си подви опашчицата? Защо? Защото в момента в който отправи тези заплахи и отново реши да е прави на велик уличен бос, му звънна дедо ви Байдън. И му каза много кратко и ясно само едно нещице. Че ако само посмее да опита нещо ядрено в Украйна, веднага, с целия му черноморски флот - каквото е останало от него, че украинците доста му го редуцираха, ще се случи една много, ама много неприятна случка! Че просто ще изчезне за нула време. И Пусьо, колкото и да е нагъл и луд, разбра че майтап тук няма и че наистина МОГАТ да му го спретнат - фактите са повече от убедителни! Това е езика който кремълските изроди единствено говорят и разбират!

12078

1

edin slep

20.05 2023 в 20:41

Вредата от пушенето ... Пак някой фас?
 
X

Да помогнем на украинските деца!