Арестуваха зам.-началника на руския Генщаб

OFFNews 23 май 2024 в 11:01 5181 5

Шамарин
Генерал-лейтенант Вадим Шамарин.

Генерал-лейтенант Вадим Шамарин, заместник-началник на Генералния щаб на руската армия, е задържан в Москва. Неговият предшественик на този пост също е в следствения изолатор.

Според "Комерсант" високопоставеният военен е станал обвиняем по наказателно дело, свързано с предполагаема измама. Шамарин е бил претърсен, след което генералът е бил отведен за разпит в Главното военно следствено управление на Следствения комитет на Руската федерация. Делото се разглежда в 235-и гарнизонен военен съд.

Вадим Шамарин е началник на главното управление за комуникации на руските въоръжени сили, той е и заместник на началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. В същото време предшественикът на Шамарин на този пост - генерал-полковник Халил Арсланов - е в следствения арест от 2020 г. по дело за измама при доставката на оборудване за въоръжените сили.

Задържането на Шамарин е продължение на поредицата от шумни "чистки" в редиците на Министерството на отбраната. В края на април съд в Москва изпрати бившия заместник-министър Тимур Иванов в център за предварително задържане по дело за подкуп в "особено големи размери". На 17 май генерал-майор Иван Попов, бивш командир на 58-а армия, който през 2023 г. влезе в конфликт с ръководството на Генералния щаб, беше арестуван по подозрение в измама.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    5

    Джендо Джедев

    23.05 2024 в 14:36

    Интересно... Явно сред висшето офицерство в Рашка се надига недоволство среещу фюрерчето, а то прави чистка.

    11364

    4

    Sin

    23.05 2024 в 11:33

    Търсят се виновни за "големите успехи" в Украйна : Традиция - след успехите на Троцки се разбрало, че е предател. После след успехите на Каменев, Зиновиее и те се оказали предатели. После Ягода арестувал Ежов ( или обратно - не е важно). След него Берия арестувал Ягода. След това Жуков арестувал Берия, а Хрушчов - Жуков. Хрушчов и той станал бързо предател и пр. Следва Путин - засега главният арестовач, но и това е до време. Скоро и него ще смъкнат с някакво обяснение - агент на ЦРУ, предател, застойчик, а преди това - сектант.

    1010

    3

    ПР

    23.05 2024 в 11:28

    Вова раздава шамари на Шамарин и Ко.
    Все едно,че следващите,ще са нещо по-различно.Много тъжното е,че и у нас,нещата не са принципно различни.

    300

    2

    демотиватор

    23.05 2024 в 11:21

    Ошамариха Шамарин...!!
    Нееее, това не е на добро, не... за азиатската орда, де.... (ジ) ✊

    2550

    1

    alfakentavur

    23.05 2024 в 11:17

    Още един с физиономия на Иванушка Глупака.
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София