Арестуваха шестима, пекли шишчета на Вечния огън в Одеса

OFFNews 01 март 2016 в 16:20 3895 3

Мемориалният комплекс на Незнайния матрос в Одеса

Шестима пияни мъже са арестувани в Одеса от украинската полиция, защото решили да си направят пикник до Паметника на незнайния матрос, пише "Комсомолска правда".

В нощта на 1 март мъжете решили да си изпекат шишчета на Вечния огън, който е част от мемориалния комплекс, информират от полицията. Инцидентът е станал около 23 часа, когато минувачите извикали полицията. Шестимата били били на възраст около 25 години. Съставени са им наказателни постановления.

Случаите на такова поругаване не са рядкост в Украйна и в Русия, припомня изданието. През февруари властите в Тюмен съобщиха, че Вечният огън в града трябва да бъде затворен, защото гражданите го заринали с кутии от бира. През януари 2016 г. студенти си пекоха кренвирши на Вечния огън в Псков и публикуваха кадрите в интернет. През май миналата година три ученички са пържили картофи на мемориала в Тула, като при това са подпалили положените венци.

През 2014 г. гражданската активистка Ана Синкова изпържи яйца на Вечния огън в Киев.Тя обяснила, че така иска да накара държавата да намали потреблението на природен газ. Синкова е била осъдена условно на три години затвор. Такава присъда са получили и трима млади жители на Киев, които също пържили яйца на Вечния огън в столичния Парк на вечната слава през 2011 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови