Арестуваха популярна Youtube-майка на 6 деца, намерили ги недохранени

OFFNews 02 септември 2023 в 13:09 8766 0

Руби Франки

Снимка Екранна снимка

Руби Франки

Жена от американския щат Юта, която е водила популярен канал за съвети за родители в YouTube, е обвинена в злоупотреба с деца, след като недохраненият ѝ син е избягал от дома, съобщи Би Би Си.

Руби Франки и нейната бизнес партньорка Джоди Нан Хилдебрандт са арестувани тази седмица в Айвинс, Юта.

Длъжностните лица открили и 10-годишната дъщеря на Франки в недохранено състояние в дома на бизнес партньорката.

В петък на двете жени бяха повдигнати шест обвинения за малтретиране на деца.

Полицията твърди, че 12-годишният син на Франки е излязъл през прозореца и е изтичал до къщата на съсед, за да поиска храна и вода.

Детето изглеждало недохранено, имало рано и тиксо около тях. Наложило се да бъде настанено в болница. В болница е и 10-годишната дъщеря на семейството.

Длъжностните лица получили заповед за обиск и общо четири деца били взети под грижите на социалните служби.

Семейният канал отдавна е будел безпокойство и критики от страна на зрителите заради отношението на родителите към шестте деца.

Видео материалите в канала "8 пътници", стартирал през 2015 г., вече не са достъпни, а семейството не е било открито за коментар.

В миналото влогърката с 2 милиона последователи е била критикувана заради строгите си възпитателни мерки, описани в канала, като например синът ѝ твърди, че е спал на "барбарон" (мек фотьойл) в продължение на няколко месеца като наказание, а Франки описва лишаването от храна като друга дисциплинираща мярка.

След ареста най-голямата дъщеря на влогърката сподели пост в Instagram, в който казва, че тя и семейството ѝ "се радва, че справедливостта е възтържествувала", съобщават американските медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки