Арестуваха Хоакин Финикс и Мартин Шийн на протест за климата

OFFNews 11 януари 2020 в 17:56 4056 0

Хоакин Финикс

Снимка БГНЕС

Американските атьори Хоакин Финикс и Мартин Шийн са били арестувани в петък по време на ежеседмичен протест срещу климатичните промени във Вашингтон, предаде БГНЕС.

Протестът е бил организиран от американската звезда Джейн Фонда.

Мартин Шийн

Снимка: БГНЕС

45-годишният Хоакин и 79-годишният Мартин се присъединиха към протеста пред сградата на Сената в петък. Те са арестувани, след като не изпълнили разпорежданията на полицаите да се разпръснат.Преди да бъде отведен, Финикс казал на тълпата, че "месната и млечната промишленост е третата водеща причина за изменението на климата. Има нещо, което можете да направите днес – това е да избирате храната, която консумирате".

Джейн Фонда

Снимка: БГНЕС

 Според Джейн Фонда, организатор на протеста, “климатичната криза прави нашата нация и всички нации по-малко сигурни“. Тя беше арестувана за първи път през октомври на протест, след като временно се премести във Вашингтон, именно с цел да бъде арестувана, докато протестира, припомня БГНЕС. 

Тогава тя каза, че е била вдъхновена от Грета Тунберг, “която е била “толкова травмирана” от заплахата от климатичните промени, че “е спряла да се храни и говори почти година”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови