Арестуваха Алексей Навални - враг номер 1 на Путин

OFFNews 25 август 2018 в 16:50 5013 2

Алексей Навални, противник номер едно на Кремъл, бе задържан днес пред дома си по неизвестни причини, съобщи в Туитър говорителката на опозиционера Кира Ярмиш, цитирана от Ройтерс и Франс прес.

"Навални бе задържан преди два часа пред дома си. В момента той е в Даниловския полицейски (в Москва). Не са казали защо са го арестували. Взели са телефона му", уточни говорителката му в Туитър днес следобед.

"Дали са му да проведе един разговор по телефона и той ми се обади, а след това са му взели телефона", допълни Ярмиш в интервю за радио "Ехото на Москва", уточнявайки, че адвокатите му ще се срещнат с него.

Този арест "вероятно е свързан" с намерението на Алексей Навални да организира демонстрации на 9 септември срещу силно непопулярната реформа на пенсионната система, която се подготвя, допълни Ярмиш.

Часове преди да бъде задържан, Навални обяви в Туитър, че ще направи "интересни изявления" в емисията си, предавана пряко по социалните мрежи и насрочена за 13:00 московско време, когато е и бил задържан.

Навални остро разкритикува плановете на правителството да вдигне пенсионната възраст, припомня Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

27.08 2018 в 10:55

Западът много му се радва, защото нарежда Путин и компания. Като се вгледаш по внимателно отвъд обичайните алабализми за корупцията, ще видиш просто още един Путин.

23293

1

Стефан

25.08 2018 в 19:23

Е нали главнияг враг на Путин беше кобилката Собчак. Тоя кой е?