Арестович: Планът за мир на Китай е и те да вземат парче от кожата на руската мечка

В Пекин знаят какви са червените линии и няма да доставят оръжия на Путин, посочи той

OFFNews 23 февруари 2023 в 19:19 8774 5

Арестович
Олексий Арестович.

Готовността на Китай да представи "мирен план" за Украйна подсказва, че Пекин иска неговите интереси да бъдат взети предвид в новия световен ред. Това заяви доскорошният съветник в канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски Олексий Арестович в разговор с руския правозащитник Марк Фейгин в YouTube.

"Китай знае, че Западът вече е взел решение за Русия. Знаят какви ще са последиците от това решение и искат да си вземат своето от "пая". Това е послание към Путин, това е послание към Запада, че те също искат да участват в подялбата на кожата на мечката, която все още не е убита", каза той.

Според Арестович новината за подобна инициатива от страна на Китай е по-скоро лоша за руския президент Путин.

"Не мисля, че Китай е променил стратегията си за 30 секунди. Той иска нормален сухопътен маршрут с Европа, гаранции за тяхната сигурност, нов път на коприната, опит да пресече монопола на САЩ върху ключовете за морската търговия", посочи той.

Според Арестович Пекин ясно осъзнава "червените линии" и няма да достави оръжия на Русия.

"В известен смисъл това е контра-инициатива на инициативата на Украйна за нов световен ред. Ще чуем много интересни неща на 24 февруари, когато ще бъдат представени мирните формули. Ще видим до каква степен те съвпадат... За мен това е сигнал, че Кремъл е доведен в стесняващ се коридор, до сергия, това вече правят и китайците", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

6

6екеr4о

24.02 2023 в 10:23

Този е страхотен сладур, блядовете заслужават много повече омраза и презрение, отколкото сарказъм, но и това помага!
А Ордьовърът на върнатото перирално отдавна не се беше изплющявал, забавно е позоваването на бабоебец# Дачков и Гласове, а тръмпаренето е наистина величествено!

2550

5

alfakentavur

24.02 2023 в 07:13

Фокс са известни пропагандисти на рашисткия проводник в САЩ - Доналд Тръмп.
И си говорят глупости най-редовно.

Китай директно се връща с 50 години назад и отива към нулата, ако Западът си изнесе производствата и спре да бъде пазар на стоките им.

Да разгледаме сега хипотезата какво би станало, ако СССРайхът направи съюз с марсианците.

345

4

Джендо Джедев

24.02 2023 в 06:44

"Ако Русия някога обедини сили с Китай"

А пък ако се подкваси морето що кисело мляко ще има... :D И за какво обединение става въпрос? Военно? Хаха! Не знам каква военна сила е Китай, ама че Рашка е хартиен тигър видяхме още преди година. Икономически? Все едно да се говори за обединение между САЩ и Мароко. Щото Рашка икономически е по-зле и отколкото е военно. :D

705

3

order

24.02 2023 в 04:39

Тъкър Карлсън:
Сериозно ли мислите, че можем да победим съюза между Русия и Китай? Някой вижда ли колко мрачно и налудничаво е това? /ФОКСНЮЗ/


Ако Русия някога обедини сили с Китай, глобалната хегемония на Америка и нейната сила ще приключат незабавно. Имаме най-голямата по територия страна в света, с най-голям ресурс от газ в света, заедно с най-голямото население в света и най-голямата икономика в света. Така оста Русия-Китай ще бъде не просто по-мощна от Съединените щати, а много по-мощна. Тя би имала мащаба да контролира по-голямата част от световната икономика, търговските пътища, суровините. Тя може да демонстрира военна мощ, която, позьорството настрана, ние нямаме силата да спрем. ....

Четем в Гласове

1236

1

БотоксПутю

23.02 2023 в 19:42

Руската федерация на битака за разпродажба на парче? От твоите уста в Божиите уши господин Арестович.