Зад маската на славата Ар Кели експлоатирал сексуално жени и деца 20 г. Грози го затвор доживот

OFFNews 28 септември 2021 в 10:20 5603 1

Снимка Getty Images

Главният прокурор на Бруклин Жаклин Касулис говори пред медиите след произнасянето на присъдата от федерален съдебен състав в Бруклин.

Ар Кели е създал схема за сексуална експлоатация и трафик на жени и деца, която е управлявал повече от две десетилетия. Той прикривал действията си, злоупотребявайки със славата си на суперзвезда.

Американският певец и музикален продуцент беше признат за виновен по обвиненията на 11 жертви – девет жени и двама мъже - и може да лежи в затвор доживот, уточнява Би Би Си.

В продължение на шест седмици потърпевшите разказваха пред съда за униженията и насилието, които са преживели, докато са били в ръцете му.

Съдебните заседатели признаха певеца за виновен по всички обвинения.

Ар Кели ще остане зад решетките до обявяване на присъдата му, която трябва да бъде произнесена на 4 май.

Певецът лежа 2 г. в затвора в очакване делото му да започне. Процесът тръгна трудно, защото постоянно се появяват нови жертви на изпълнителя. През юли прокурорите по делото обявиха, че изпълнителят на I Believe I Can Fly е злоупотребявал сексуално и със 17-годишно момче.

Ар Кели пристига в съда за изслушване на 26 юни 2019 г. в Чикаго, Илинойс. Снимка: Getty Images

Федералните прокурори внесоха документи в съда, в които има доказателства за "още неразследвани престъпления", отбеляза преди време CNN. В тях се посочват именно отношенията му с непълнолетен младеж, с когото се запознал в ресторант от веригата McDonald's през декември 2006 г. Момчето работело там, но имало желание да се развива в музикалния бранш. Прокурорите твърдят, че двамата говорили за музика, след което R&B звездата попитал тийнейджъра какво е готов да направи, за да сбъдне мечтата си. По-късно осъществяват сексуален контакт преди момчето да е навършило 18 г.

Малко по-късно въпросният младеж запознава Aр Кели със свой приятел, също непълнолетен, с когото изпълнителят отново започва връзка. Според свидетелствата по-късно той е принуждавал двете момчета заедно с техни приятелки да правят секс пред камера, докато продуцентът ги гледа.

През 2008 г. започва разследването срещу суперзвездата, Кели се свързва със същия по-млад мъж, когото срещнал в ресторанта, за да го помоли да се застъпи за него и да каже, че е „добър човек“.

Срещу 54-годишния музикант са повдигнати няколко обвинения, че използва известността си, за да набира младежи за сексуални услуги. Обвинен е за сексуално насилие, секс трафик, даване на подкупи и тормоз над свидетели.

Робърт Силвестър Кели, както е цялото му име, е носител на музикалната награда "Грами".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

1

Батко

28.09 2021 в 15:04

Ако е вярно, че такива насилници са преживели същото насилие, то става ясно, че шоу бизнесът в САЩ е основан на сексуални издевателства. Бойкот!