Антъни Блинкен: Украйна може да спечели войната

OFFNews 05 март 2022 в 09:25 7855 11

Снимка Архив

Украйна може да спечели войната с Русия, каза пред Би Би Си държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

Той заяви, че не може да прогнозира колко дълго ще продължи конфликтът, но смята, че поражението на Украйна не е неизбежно заради "изключителната устойчивост" на украинския народ.

"Ако намерението на Москва е да се опита по някакъв начин да свали правителството и да установи свой собствен марионетен режим, то 45-те милиона украинци ще отхвърлят това по един или друг начин", коментира Блинкен.

Държавният секретар допълва, че войната не се развива по плана на руския президент Владимир Путин. По думите му сълната съпротива на украинците не е била планирана.

Той каза, че международната общност е решена да направи всичко възможно, за да помогне на Украйна, както и да окаже "мъчителен натиск върху Русия, за да прекрати войната, която Владимир Путин започна".

Блинкен заяви, че единственото по-страшно от войната е нейната ескалация в международен конфликт.

Той предупреди, че руските сили използват "все по-брутални" методи срещу цивилни в Украйна и че в резултат на това е имало огромни човешки страдания. Блинкен прогнозира, че тази практика ще продължи.

В края на интервюто си той се обърна и към руския народ:

"Това, което бих казал на руския народ, е: как, по дяволите, тази агресивна война... утвърждава вашите интереси, вашите нужди?" попита той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

643

12

mnbvcxz

05.03 2022 в 16:33

Прав ще се окаже тоя:
https://pogled.info/avtorski/Valentin-Vatsev/shte-doide-moment-kogato-rusiya-shte-bade-pobedila-v-tazi-voina-no-tsel iyat-svyat-shte-vyarva-che-ukraina-e-pobeditel.139926

4038

11

Moirae

05.03 2022 в 16:05

Ако това стане, ще е голямо успокоение и съответно изключително блгоприятстващо обстоятелство за траен икономически растеж и мир в региона, в който сме и ние. Амин, както се казва.

-8580

10

Путин: „Нито един новобранец не участва в операцията на руските въоръжени сили в Украйна“

Е, тоест участва, но държавата не ги отчита. Така че, няма да защити, да се изтегли от плен, да плати обезщетение на семействата на загиналите?

-8580

8

тя Украйна вече спечели войната. Сега ще се пътува пак със счупени самолети до Владивосток. Между другото до края на март Аерофлот трябва да върне на над 90 процента от самолетите си на лизингодателя.

-8580

7

zuljin вземи се скрий че с всяко мнение тука ставаш за срам. 10 профила от 1 компютър. Явно друга работа нямаш.

210

5

Merc

05.03 2022 в 12:44

Русия е пътник ! Това е ясно. Жалко за пушечното месо на Могучая, което не осъзнава , че отива на заколение.