Анонимните не спират - свалиха 20 000 акаунта на ИДИЛ (видео)

ОFFNews 20 ноември 2015 в 10:31 23628 10

От хакерската организация Анонимните отчетоха, че са свалили 20 000 профила в Twitter, които са на хора, свързани с Ислямска държава. Те са публикували и списък на свалените профили.

Акцията на Анонимните е във връзка с онлайн войната, която обявиха в понеделник на Ислямска държава заради кървавите атентати в Париж вечерта на 13-и ноември.

От хакерската организация са публикували и видео, в което съобщават успехите си в онлайн борбата срещу терористите. В него Анонимните се заканват, че това е само началото.

"Здравейте граждани на света. Ние сме Анонимните. Време е да се осъзнае, че социалните медии са се превърнали в солидна платформа за комуникация на Ислямска държава", се казва във видеото.

Анонимните се обръщат към джихадистите с думите: "Ислямска държава, ние ще ви преследваме, ще сваляме вашите сайтове, акаунти, имейли и ще ви разкрием. От сега нататък няма безопасно място за вас онлайн. Вие ще бъдете третирани като вирус, а ние сме лекът".

Още на следващия ден Анонимните, се похвалиха, че са деактивирали 5500 акаунта в Twitter и в други сайтове, свързани с предполагаеми членове на ИДИЛ, са били деактивирани

Това не е първата акция на хакерската организация срещу джихадистите. През март Анонимните разкриха 9200 профила на членове на Ислямска държава в Twitter. Целта им беше да алармират за засилващото се присъствие на джихадистите в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!