Андреас Лубиц бил лекуван заради желание да се самоубие

OFFNews 30 март 2015 в 21:04 5483 2

Андреас Лубиц

Вторият пилот на разбилия се във Франция самолет Андреас Лубиц, за който се смята, че умишлено е предизвикал катастрофата, е бил лекуван заради суицидно поведение.

Лубиц е преминал терапията преди години, преди да получи диплома за пилот, съобщиха в понеделник от прокуратурата в Дюселдорф.

От прокуратурата посочиха още, че след терапията, която продължила няколко години, Лубиц не е проявявал желание за самоубийство или агресия.

Говорителят на прокуратурата допълни, че вторият пилот е имал консултации с лекари и са му издавани болнични, но без диагноза за самоубийствени наклонности.

Не са установени конкретни обстоятелства, които да докажат евентуален мотив за умишлено предизвикване на самолетната катастрофа, при която загинаха 150 души. Не е открито и предсмъртно писмо.

Германски медии съобщиха в неделя, че Лубиц е имал проблеми със зрението, вероятно отлепена ретина. Освен това в жилището му били открити лекарства за маниакална депресия.

Според прокуратурата обаче такъв здравословен проблем не е документиран. Властите за момента не съобщават от какво заболяване е страдал Андреас Лубиц, заради което той е получил болничен и не е трябвало да бъде на работа в деня на катастрофата.

Германски медии съобщиха преди дни, че пред бившата си приятелка вторият пилот заявил миналата година, че ще направи нещо, заради което целият свят ще научи името му и ще го запомни, а това нещо ще промени системата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови