Американски стратегически бомбардировач B-52H отработи ракетна атака срещу Санкт Петербург

OFFNews 12 март 2023 в 16:10 7192 4

Снимка

Американски стратегически бомбардировач B-52H Stratofortress, който може да носи ядрени бойни глави, е отработил възможна ракетна атака срещу Санкт Петербург само на 200 километра от града, съобщават руските агенции.

За полета в профила си в Туитър написа и военният министър на Полша Мариуш Блашчак: „Полски изтребители за пореден път ескортираха американския бомбардировач В-52. Това е важен елемент от тренировките за интероперативност. Грижим се заедно за сигурността на източния фланг на НАТО“.

Руският сайт topwar от своя страна коментира, че „Съединените щати продължават практиката на провокации близо до руските граници, като този път американците са разработили възможността за ракетен удар по Санкт Петербург с помощта на стратегическия бомбардировач B-52H Stratofortress“. Данните за полета на бомбардировача, в който е използвана позивната NOBLE61, са налични в портала за проследяване на полети Flightradar24.

Според наличните геолокационни данни стратегическият бомбардировач B-52H на ВВС на САЩ е отработил атака срещу „руската северна столица“, навлизайки над града от Балтийско море близо до остров Хохланд в неутрално въздушно пространство. Самолетът е излетял от територията на Полша, след което е прелетял над Балтийско море към Санкт Петербург, симулирал е ракетна атака над Финския залив, след което се е обърнал и се е насочил към базата си през балтийското въздушно пространство. По време на "атаката" американският стратегически бомбардировач се е намирал на разстояние 200 км от Санкт Петербург.

Според експерти с помощта на B-52H Stratofortress САЩ са отработили сценарий за пробив на противоракетната и противовъздушната отбрана на Северозападната групировка на руската армия с ракетно-ядрени удари по военни и промишлени обекти в зоната около Санкт Петербург.

Според изданието "Фонтанка" руските военни са били подготвени за идването на американския самолет B-52H и са продължили да наблюдават траекторията му, за да реагират при необходимост.

„Дежурните сили на Балтийския флот са знаели за неговия полет, проследили са самолета през целия му полет близо до границите на Руската федерация и в частност Калининградска област “, ​​коментира източникът на медията.

По-рано тази седмица на 9 март два самолета B-52H Stratofortress извършиха тренировъчни полети във въздушното пространство на България над Кърджали и Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

4

ob1

12.03 2023 в 20:43

Що пищят бе, нали имат безаналоговото ПВО? Или май са наясно, че ПВО-то (както всички руZко) не е аналогов нет, а анало-говнет?

3767

3

Име на профила

12.03 2023 в 19:57

Калининград нямаше ли да си го прибират чехите? Четох някъде, че нормалните хора там нямат търпение, но всяка потенциална държава-кандидат се дърпа заради проникновеното раzzистко присъствие.

За разлика от Камчатка, Сахалин и други спорни погранични територии, където хората се молят да ги завоюват японци или който и да е в стадий на развитие след ранен 20ти век в Кьонигсберг било по-сложно, щото гъмжало с ГРУ и КГБ.

22548

2

dolivo

12.03 2023 в 18:47

това се прави периодично, за да си спомнят руските орди какво ги чака, яко тръгнат да "завладяват" независими нации.

да си пискат.

345

1

Джендо Джедев

12.03 2023 в 16:18

Захарова като поизтрезнее пак ще се разписка. Ама чак утре. :D