Американски изтребители поразиха летящ обект до границата с Канада

OFFNews 13 февруари 2023 в 08:16 16002 1

езеро

Снимка Скрийншот

Езерото Хюрън, над което е забелязан обекта

Американски изтребители поразиха с ракета "неидентифициран обект", летящ над езерото Хюрън, където минава границата между САЩ и Канада. Смята се, че е същият, проследен над Монтана и наблюдаван от правителството от предната вечер, съобщиха американски служители, цитирани от Асошиейтед прес.

НЛО бе свален, след като по-рано бяха поразени други обекти в Аляска и Канада, тъй като са летели на височина, която е представлявала заплаха за пътническите самолети.

По-рано вчера американските и канадските власти ограничиха част от въздушното пространство над езерото и бяха изпратени изтребители да прехванат и да се опитат да идентифицират обекта.

Това е четвъртият обект, свален този месец. Двама американски служители, пожелали анонимност, заявиха пред Ройтерс, че военните са свалили обекта, но отказаха да кажат дали той прилича на големия бял китайски балон, който беше свален по-рано този месец.

Високопоставен представител на САЩ заяви, че обектът е имал осмоъгълна структура без забележим полезен товар. Няма индикации, че обектът е представлявал военна заплаха или че може да е бил използван за шпионска дейност.

Канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че са изпратени екипи да съберат отломките от поразения обект в канадската територия Юкон, за да бъдат анализирани.

Запитан дали изключва извънземен произход на трите въздушни обекта, свалени от американски военни самолети в рамките на няколко дни, генерал Глен Ванхърк, който ръководи контрола върху въздушното пространство на Северна Америка отговори: "Ще оставя разузнаването и контраразузнаването да изяснят това. Нищо не изключвам".

"На този етап продължаваме да оценяваме всяка неизвестна потенциална заплаха, която се приближава към Северна Америка, като се опитваме да я идентифицираме", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови