Американски гранични полицаи се гаврят с мигранти в тайна Фейсбук група

OFFNews 02 юли 2019 в 14:10 9050 1

Американските власти разследват тайна група във Фейсбук, където служители на граничната служба са публикували расистки и сексистки шеги за мигранти.

Частната група обединява около 9 500 членове, включително бивши и настоящи гранични агенти, съобщава новинарският сайт за разследваща журналистика ProPublica, цитиран от Би Би Си.

Някои публикации осмиват смъртта на мигранти, докато други се "целят" в латиноамериканци - членове на Конгреса.

Ръководителят на граничния контрол нарича публикациите в групата "напълно неуместни".

"Всеки служител, хванат са нарушава стандартите ни за поведение, ще бъде подведен под отговорност", казва Карла Провост.

Групата, наречена "Аз съм 10-15" (I'm 10-15), използва кода (10-15) на граничната служба за "чужденци в ареста".

Според ProPublica, членовете ѝ се подиграват на членове на Конгреса от латиноамерикански произход, които са посетили центрове за задържане на мигранти в Тексас в понеделник.

Сред тях са демократите Александрия Окасио-Кортес и Вероника Ескобар, които членове на групата наричат "мотики" и "кофи за смет". В пост се дава идея да ги замерят с традиционното мексиканско ястие буритос.

Групата не е публично достъпна, затова и не може просто с търсене във Фейсбук да се открие.

Започнало е обаче разследване, от което се очаква да установи всички детайли, свързани със случая, както и кои са инициаторите и хората с водеща роля в нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

1

SC

02.07 2019 в 14:58

Вероника Ескобар не я знам, но, Александрия Окасио-Кортес многократно е уличавана в лъжи и преструвки, и напълно си заслужава подигравките. Дори хората от собствения ѝ избирателен район не я щат. Ето някои от последните ѝ изцепки:
https://www.youtube.com/watch?v=-0y-MFXIbGg