Американски генерал: Шефът на ''Вагнер'' не е между живите, ако е жив - е някъде в затвор

OFFNews 12 юли 2023 в 21:46 13190 1

Снимка Getty Images

Генерал Робърт Ейбрамс

Шефът на метежната ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин най-вероятно е мъртъв или, ако е жив, е в затвор, а широко рекламираната му среща с руския президент Владимир Путин след неуспешния бунт вероятно е била фалшифицирана. Това твърди пред американския канал ABC News бившият висш командир от армията на САЩ Робърт Ейбрамс. 

Пенсионираният четиризвезден генерал, който преди е служил като командир на американските сили в Корея, сподели пред станцията мислите си за несигурната съдба на Пригожин след краткотрайното въоръжено въстание на групата "Вагнер" миналия месец.

"Ще се изненадам, ако наистина видим доказателства, че Путин се е срещал с Пригожин. Мисля, че това беше силно инсценирано" - казва генерал Ейбрамс. Според него Пригожин вероятно е мъртъв. "Съмнявам се, че някога отново ще видим Пригожин публично. Мисля, че или е бил прибран някъде, или е изпратен в затвора, или са се справили с него по някакъв друг начин, но се съмнявам, че някога ще го видим отново. Лично аз не мисля, че е жив, но ако е жив, е някъде в затвора.

Генералът коментира и продължаващото украинско контранастъпление. "Мисля, че според президента Зеленски не върви толкова бързо, нито толкова добре, колкото всички очакваха", казва генералът от резерва. "Руснаците са подготвяли отбраната си и знаят района. Повече от година те са добре окопаващ се противник с безброй минни полета, ровове и танкови препятствия с ясно видими артилерийски цели. И накрая – доста кален противник. Така че ще бъде трудно. Ще бъде, както казах и описах по-рано, тежка битка. Но инициативата е на страната на украинските въоръжени сили, отбелязва генерал Ейбрамс.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -529

    1

    6екеr4о

    13.07 2023 в 09:15

    Има ли причина да не се вярва на пророчествата на този пенсиониран генерал след като се знае колко зъл и отмъстителен е джуджака Пуся!?
     
    X

    Онлайн банкиране без такси? Вече е възможно