Американски генерал поиска деимпериализация на Русия и обяви началото на края на РФ в този вид

OFFNews 05 септември 2022 в 09:38 38282 7

Ген. Бен Ходжис (в средата)

Снимка U.S. Army Europe and Africa

Ген. Бен Ходжис (в средата)

„Мисля, че военните цели на САЩ в този конфликт трябва да включват "деимпериализация" на Русия. Струва ми се, че виждаме началото на края на Руската федерация, такава, каквато изглежда днес.“

Такава оценка на войната в Украйна направи американският генерал от резерва Бен Ходжис, който до 2017 година беше главнокомандващ на войските на САЩ в Европа и е търсен източник на коментари за оперативната обстановка като ръководител на катедрата по стратегически проучвания "Пършинг" в Центъра за анализ на европейските политики във Вашингтон. „Трябва да сме подготвени за това... ние не бяхме подготвени за края на СССР“ – казва генералът.

Коментарът на генерал Ходжис идва в продължение на твърдението на американският експерт по външна и национална сигурност и бивш посланик на САЩ в НАТО Кърт Волкър, който в неделя каза, че „империалистическите войни“ на Русия срещу нейните съседи не са започнали в Украйна, а са се „случили“ в Грузия и допълни: „Не можем да забравим, че Русия все още е в Грузия”.

„Сега хората са фокусирани върху Украйна, но империалистическите войни на Русия срещу нейните съседи не започнаха в Украйна, това се случи тук, в Грузия през 2008 г. Русия окупира част от Молдова. Сега те са по-брутални в Украйна, те заграбват повече територии в Украйна, но всичко това е взаимосвързано, то е част от едно цяло. Не можем да забравим, че Русия все още е тук (в Грузия)“, каза Волкър пред местните медии при посещението си в неделя на линията на руската окупация в Грузия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

7

ob1

07.09 2022 в 11:20

До там ли стигна, да плашиш с времето? Виж календара коя година е. Знам, че в руZия се усеща като 1922, но е 2022. Къпането там може и да не са го изобретили, то тоалетните им са сковани от дъски и нямат течаща вода. Тръгнали да разправят за подмиване :)

-490

6

EA Trash

07.09 2022 в 10:12

"Най-висшата" раса - европейската, ще седи тая зима на студено и ще се подмива вместо да се къпе... Несъмнено големи висоти достигна в ТЪПОТИЯТА!

-1655

5

ob1

07.09 2022 в 09:05

сашке, их там нет ама наистина. Много ме кефят мечкопоклонниците като заплашват :) Умилително е някак...

-240

3

редовно четящ

05.09 2022 в 16:48

Това ми харесва!

22548

2

dolivo

05.09 2022 в 12:16

ся преди тролчетата да налазят, да поясня разликата между американски и руски империализъм

едното ти дава модел за развитие и достъп до пазари, другото те ограничава и сменя правилата за бизнес , за да те дои повече и повече. Познай кое

едното е базирано на индивидуални човешки права, а другото на потискането на такива в името на групови права

корупция има навсякъде - едното има на едро ниво корупция предимно, другото има повсеместно на всякакво ниво ендемична корупция

мафия - едната те съди и разорява, като ти оставя малко за бричка и телевизор, другата те обезглавява, отравя, без никакъв шанс. Понякога с децата, за да няма проблеми със следващото поколение.

едното води чрез вдъхновение и постижения, другото завижда и копира зле.

Познайте коя империя коя е

-1655

1

ob1

05.09 2022 в 09:59

Ти да видиш - денацифициращите ще се окажат деимпериализирани, честито на Мордор!