Американска актриса се призна за виновна за участие в 'секс култ'

Последна промяна на 09 април 2019 в 16:36 10772 0

Снимка ABC News

Алисън Мак

Американската актриса Алисън Мак се призна за виновна по обвинения, свързани с участие в "секс култ".

Мак, известна с участието си в сериала "Смолвил", е обвиняема по дело за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, маскиран като менторска група. 

Делото е срещу шестима души от компанията Nxivm. 

Компанията започва работа през 1998 г., като предлага програми за самопомощ. Тя се рекламира като "общност, водена от хуманитарни принципи, която иска да даде вътрешна сила на хората и да отговори на важни въпроси за това какво значи да си човек", като посочва, че "работи, за да изгради по-добър свят". 

Прокуратурата обяви, че компанията работи като финансова пирамида - членовете са заплащали хиляди долари за курсове, за да се издигнат в йерархията на фирмата. На върха стои Кийт Ренири, който има няколко заместнички жени. Именно една от тях е била и Мак.   

"Алисън Мак е вербувала жени, които да се присъединят към програмата, която е рекламирана като менторска група за жени, която е създадена и управлявана от Кийт Ренири", обясняват от прокуратурата. 

Жените са участвали в своеобразна инициация, в които са били жигосвани с инициалите на Ренири и са били принуждавани да правят секс с него.  

Кийт Ренири, 2009 г., Снимка: ABC News

Смята се, че Мак е част от компанията от 2010 г. 

Пред съда Мак обясни, че е била инструктирана да събира компрометиращи материали и снимки за две от жените в групата, като те са били заплашени, че материалите ще бъдат публикувани, ако разкрият информация за "тайното общество". 

Мак се обяви за виновна за участието си в работата на компанията. "Вярвах, че намеренията на Кийт Ренири са да помага на хората. Сгрешила съм", каза тя пред съда в понеделник. 

Присъдата на Мак ще бъде обявена през септември. Тя може да получи присъда от 20 години затвор. 

Ренири беше арестуван в Мексико миналата година. Той твърди, че сексуалните връзки с тези жени са били по взаимно съгласие. 

Миналия месец съоснователката на компанията - 65-годишната Нанси Салзман, също се призна за виновна. Присъдата ѝ ще бъде обявена през юли.