Американка разходи теленце на Червения площад. Глобиха я и я вкараха в ареста

OFFNews 01 февруари 2023 в 19:30 4877 3

Дей

Снимка Офис на Тверския съд

Алиша Дей

Американка, която разходи теленце по Червения площад в Москва, е осъдена на 13 дни административен арест по обвинение в оказване на съпротива на полицията. По друго обвинение й е наложена глоба от 20 000 рубли. Руските медии я описват като активистка за правата на животните, съобщи Би Би Си.

34-годишната Алиша Дей е била задържана в Москва вчера. Тя коментирала пред ТАСС, че е купила животното на "Авито", за да не бъде изядено.

Руските медии описват американката като активистка за правата на животните. Тя откупува животни, като ги спасява от клане. През 2019 г. Дей купува прасенце от ферма в предградие на Лондон и живее с него в апартамент под наем, а през 2022 г. пътува с овен из Полша.

Полицията съставя два протокола срещу нея. Тверският съд в Москва я глобява с 20 000 рубли по част 6.1 от член 20.2 от Административния кодекс (неразрешено действие, пречещо на пешеходците), съобщи пресслужбата на съда. А след това е изпратена в ареста за 13 дни съгласно част 1 от член 19.3 от Административния кодекс на Руската федерация (неподчинение на искане на полицейски служител). Въпреки че американката отрича да се е съпротивлявала.

Дей разказала на журналистите и съда, че името на домашния ѝ любимец е Доктор Теле и че възнамерява да покаже на животното красиво място, а след това да го изпрати в обора в Киров, където животното да живее до дълбока старост. Тя обясни, че е правила това неведнъж в други страни и с други животни, например с прасета, пише РИА Новости.

Полицията е на друго мнение - тя решава, че американката, "която е вегетарианец и активист за правата на животните", е използвала "телето като визуален инструмент за пропаганда". В полицейския доклад, прочетен в съда, се казва, че Дей е крещял лозунга "Животните не са храна".

Теленцето се оказало юница, посочва РИА Новости. Животното е отведено в рехабилитационен център.

"Теленцето, което беше разходено на Червения площад, беше доведено при нас, в центъра за рехабилитация на диви животни. По-късно ветеринарен лекар ще го прегледа и ще разберем дали животното е здраво, но засега най-важното е да бъде на топло и да пие мляко", казаха от центъра пред агенцията.

Според страницата на Deй във ВКонтакте тя живее в Русия от дълго време - страницата е на руски език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

3

StinkingSonOf

01.02 2023 в 22:33

Още една ненормална овца, която нацистите да разменят за някой оръжеен търговец или трафикант на хора. Не знам колко може да си тъп, че да си търсиш белята в Нацистка Русия по такъв начин.

706

2

order

01.02 2023 в 22:20

И една друга американка разказва...

Вчера бях на Червения площад и се и3cpax в знак на протест против Путин и войната!!!!
Еее не те ли арестуваха? - пита друга. Да бе ще ме арестуват, там има свобода и демокрация, а и аз не съм си свалял ГАЩИТЕ!!! - отговаря първата.

22548

1

dolivo

01.02 2023 в 21:03

В Русия няма много толерантност , по някой места животните живеят по-добре от хората.
 
X

Да помогнем на украинските деца!