Александър Лукашенко: Украйна предложи на Беларус пакт за ненападение

OFFNews 24 януари 2023 в 13:18 7175 9

Снимка

Александър Лукашенко и Володимир Зеленски. Украйна не признава резултатите от президентските избори в Беларус от 9 август 2020 года, а държавните медии наричат Лукашенко "самопровъзгласилия се президент на Беларус"

Управляващият авторитарно Беларус президент Александър Лукашенко твърди, че Украйна е предложила на режима в Минск сключването на пакт за ненападение, съобщи агенция УНИАН.

Лукашенко, цитиран от „Белта“, е направил изявлението по време на съвещание за обществено-политическата ситуация и престъпността в страната. Беларуският президент не е съобщил подробности за това кой точно е отправил предложението за сключване на подобен пакт.

„Не знам защо украинците правят всичко това. От една страна ни молят в никакъв случай да не воюваме с Украйна, нашата армия да не тръгва натам. Пакт за ненападение ни предлагат да сключим. А от друга, готвят тая гърмяща смес и ги въоръжават. Полша, Литва… въобще са откачили. За какво им е това? Не мога да разбера“, казва Лукашенко.

От украинска страна засега няма коментар на думите на беларуския диктатор. Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви от руска страна, че „Кремъл няма информация Киев да е предложил на Минск пакт за ненападение“.

В понеделник Александър Лукашенко каза , че ситуацията около Беларус днес е трдуна както откъм военно-политическата, така и за икономическата обстановка. В същия ден ръководителят на републиката одобри решение за защита на държавната граница във въздушното пространство.

Днес пък държавният телевизионен канал Беларус 1 излъчи материал, в който се твърди, че украинските граничари „редовно организират провокации на границата с Беларус“. В репортажа се твърди също, че украинските граничари многократно „крадат и повреждат“ беларуските гранични стълбове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

9

Propaganda

24.01 2023 в 19:33

Нема, Луки...пътник си.

Като Кадафи да свърши - от проктолог-практикант, не вярвам.
Като Садама да свърши - да виснеш на живо в ефир, не вярвам.
Като Караджича да свършиш, да се задавиш от сливовица?????

Тебе точно руските нацисти ще те изчезнат и дадат на свинете, като по сценарий на Гай Ричи.

Да сте чули нещо за вики янкулович след НАРОДНОТО ВЪСТАНИЕ В УКРАЙНА от 2014 насам?????????????????????
в рация съм, в рация съм.

-1655

8

ob1

24.01 2023 в 17:44

веждичката е участник в прословутия HWBG форум, само че се подвизаваше под друго име. Та там се прояви като поклонник на изнасилвачи и мародери. Съответно май беше баннат за фашистка пропаганда и от там му е омразата към съфорумците, които не му спестиха мнението си за подобни животни.
За бан-а не съм много сигурен, защото не ме вълнуват преживяванията на никоя руZка гнида. Май още влиза да чете..

-529

7

6екеr4о

24.01 2023 в 16:35

Уважаеми г-н Об1,
често пишете подробности от биографията на т. нар. от Вас Веждичка, интересно е от къде сте информиран, не че има значение, просто проявявам любопитство, някакво може би женско!?
Аз вече не смея да дори да напиша заглавието на Еврак, ох, написах го, щото модераторчетата на форума ме трият, като същий криминал, отявлен.
А аз само изказах обосновано предложение де би се озовала фуражжжжката му...

-1655

6

ob1

24.01 2023 в 16:27

Мурзилките, само глупак ще вярва на думите на рашист и няма да се подготви за повторно нахлуване от север. Пък колко да са пушечно месо, това не е на вагнер орк-естрантите.
Едно е сигурно - веждичката не е в редиците на смелите защитници на матушката, щото избяга от мобилизацията и за компенсация смело ръси опорки.

1067

5

StinkingSonOf

24.01 2023 в 15:26

"Аз само позволих на 100 000 руснаци да ги нападнат от територията на Беларус и да обстрелват Киев от наша територия. Не мога да разбера защо всички са толкова зле настроени към мен? Не искам да сключвам пакт за ненападение, но нямам намерение да ги нападам. Честна дума"

2550

4

alfakentavur

24.01 2023 в 15:21

Че как да не повръщат? 11 месеца "тридневна" операция, превърнала се във война, в която "втората армия в света" затъна както не е затъвала никога в историята.
Новият фюрер за 11 месеца се видя в чудо, в каквото никой диктатор не се е виждал толкова бързо.
А рашистките подлоги трябва да се трудят в негова полза.

22548

3

dolivo

24.01 2023 в 15:11

айде тролек заповръща

А всъщност, това е тест за Беларус, и допълнителен ПР за Украйна, ако нападнат от там руски или украински войски

Каквото и да каже дедо крадец. Най-добре да мълчи гузно