Албания: Премиерът Еди Рама осъди кървавите сблъсъци от уикенда

OFFNews 13 май 2019 в 09:37 4116 0

Снимка ЕПА/БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама осъди антиправителствените протести, които прераснаха в сблъсъци с полицията, съобщават световните информационни агенции.

15 души пострадаха, десетки бяха арестувани, когато протестът пред парламента в Тирана ескалира през нощта срещу неделя.

Демонстрантите хвърляха коктейли "Молотов" и камъни, а полицията отговори със сълзотворен газ и водни оръдия. Ранени са и протестиращи, и полицаи. Повечето арестувани пък са от опозиционната дясноцентристка Демократическа партия.

Опозицията обвинява в корупция и връзки с организираната престъпност управляващата Социалистическа партия и е твърдо решена да продължи протестите до оставката на правителството. Премиерът Рама призовава за диалог. Той заяви, че кабинетът не може да падне заради протести.

Срещу 84 души са повдигнати обвинения, включително депутати и членове на ръководството на Демократическата партия. Те ще отговарят за нападение на служители при изпълнение на служебните им задължения, разрушение на собственост и притежание на запалителни вещества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови