Активист разпръсна копия на филма "Интервюто" в Северна Корея

OFFNews 08 април 2015 в 20:40 5539 1

Севернокорейски активист, който е потърсил убежище в Южна Корея, обяви, че е разпръснал хиляди копия на противоречивия филма на Сони студио "Интервюто" (The Interview) над границата с КНДР с помощта на балони с хелий, съобщава CNN.

Лий Мин-бок твърди, че от януари насам четири пъти, последно в събота, е пускал копия на филма през границата на Южна със Северна Корея, както и позиви против режима в Пхенян.

Северна Корея определя като "самоцелна терористична проява" пародийната комедия на Сет Роугън и Джеймс Франко, в която се описва опит на ЦРУ да убие севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

По думите на самия Лий холивудския филм е "вулгарен" и той не е успял да го изгледа целия, но въпреки това продължава да изпраща копия в родина си, за да могат хората там да го видят.

"Властта мрази този филм, защото показва Ким Чен-ун като човек, а не като бог. Той плаче и се страхува също като нас, а накрая е убит", дава обяснение за упорството си Мин-бок.

В началото на годината друг южнокорейски активист обяви, че ще изпрати в Северна Корея 100 000 балона, носещи копия на противоречивия филм „Интервюто“.

През октомври южнокорейски активисти се опитаха да пуснат на границата между Северна и Южна Корея балони с листовки, осъждащи лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. 

Пхенян предупреди, че ще има катастрофални последици, ако балоните бъдат пуснати, а след това оттам откриха и стрелба към територията на Южна Корея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови